Policisti v gozdu odkrili več manjših taborov in prijeli številne migrante

GR.G.
21.07.2019 11:45

Večino so vrnili na Hrvaško.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Sašo Bizjak

Policisti PU Koper so v petek popoldne pri Šembijah odkrili tabor ozioma več manjših taborov v gozdu, v katerem je bila večja skupina ileglnih prebežnikov, ki pa so tabor že zapustili. Na kraju so policisti prijeli dve osebi. Na teren je zatem odšla prva policijska patrulja in vodnik službenega psa, ki so proti hribu Vrh opazili večjo skupino okoli 50 oseb, ki so bežale. Takoj
zatem so se vključile v iskanje dodatne patrulje policistov in vodnikov službenih psov ter policijski helikopter. Migranti so se razbežali v okolico in v gozd proti naselju Podstenjšek, nadaljevali pa so pot proti Merečam (proti Ribnici).
Policisti so jih ves popoldan, večer in noč prijemali po manjših skupinah, največ na obrobju vasi Kilovče (oziroma med Ratečevim brdom in Kilovčami). Skupaj je bilo do sedaj prijetih 122 oseb. Gre predvsem za državljane Pakistana, teh je bilo 27 in Afganistana (94 ljudi), in enega državljana Bangladeša. Njmanj pet tujcev je mladoletnih, te so policisti odpeljali v Azilni dom, večino so jih včeraj vrnili na Hrvaško.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta