Poslanka SDS trčila v avto Lidije Divjak Mirnik in se odpeljala, tako so se odzvali v Janševi stranki

23.10.2021 14:51
Mariborska poslanka je neznanega storilca škode na avtomobilu prijavila policiji. Po ogledu video posnetkov nadzornih kamer v parkirni hiši so policisti našli avto kršiteljice, ta je dan po nesreči poklicala poslansko kolegico.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Škoda na avtomobilu Lidije Divjak Mirnik ni velika, prah je dvignilo ravnanje poslanke Elena Zavadlav Ušaj po nesreči. 
Osebni Arhiv Lidije Divjak Mirnik

V SDS so potrdili, da je poslanka največje parlamentarne stranke Elena Zavadlav Ušaj 15. oktobra v parkirni hiši na Šubičevi v Ljubljani oplazila in opraskala parkirano vozilo poslanke LMŠ Lidije Divjak Mirnik. V SDS so v današnjem odzivu na pisanje portala 24ur.com, ki je prvi poročal o dogodku, zapisali, da se je Zavadlav Ušajeva poslanski kolegici v telefonskem pogovoru opravičila, ta pa da je opravičilo sprejela.

Poškodovanje avtomobila Mariborčanke so posnele nadzorne kamere v parkirni hiši, na posnetku pa je bilo vidno, da se je storilka po trčenju odpeljala na nekaj metrov oddaljeno parkirno mesto, o škodi pa ni obvestila oškodovane osebe ali pristojnih.

V SDS so v odzivu na poročanje portala 24ur.com navedli, da je Zavadlav Ušajeva, ki neljubi dogodek obžaluje, nezgodo kasneje prijavila in ima policijsko zabeležko s plačilnim nalogom globe v višini 120 evrov. Na PU Ljubljana pa so za 24ur.com navedli, da še zbirajo obvestila za izsleditev neznanega voznika in da bodo po vseh zbranih obvestilih ustrezno ukrepali.

Govorili smo z Divjak Mirnikovo, ki dogodku ne daje velikega pomena, a pravi, da bi lahko težavo rešili hitreje. "Ko sem prišla v parkirno hišo, sem videla, da je avto poškodovan. Pogledala sem, če je kdo na avtomobilu pustil listek, ker vem, da se to lahko zgodi vsakemu, a obvestila ni bilo. Odpravila sem se do zaposlene v garažni hiši, svetovala mi je, da pokličem policijo. Policisti so fotografirali in popisali stvari, nato pa so preverili video posnetke iz garažne hiše. Čez nekaj minut so imeli podatek o kršitelju, v parkirni hiši pa našli tudi avto, s katerim je bila storjena škoda. Videli smo, da je tudi tisti avto poškodovan. Takrat nisem vedela, čigav je avtomobil ter kdo je storilec. In odpravila sem se domov," nam je pojasnila Lidija Divjak Mirnik. 

Dan po dogodku je Mariborčanko poklicala poslanka kolegica in ji povedala, da ni vedela, da je poškodovala avto. "Šele po klicu poslanke sem izvedela, da je storilka ona. Pojasnila sem ji, da sem poklicala policijo, ker imam avto zavarovan in je takšen postopek. Iz tega je zdaj nastala medijska zgodba. Verjetno zato, ker sva poslanki. Vseeno pa se mi dogodek ne zdi tako pomemben. Vsakemu se lahko zgodi kaj takšnega. Je pa res, da je po trku namenoma odpeljala s kraja nesreče brez obvestila in tu je nastal problem. Če bi pustila listek, meni ne bi bilo treba klicati policije," pravi Divjak Mirnikova.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta