Potrjenih več kot 1500 novih okužb, v Celju precej več kot v Mariboru. Država že blizu rdeče faze

M.R.
31.03.2021 09:35
V torek je bilo s PCR testi v Sloveniji potrjenih 1558 okužb z novim koronavirusom. Opravljenih je bilo 7206 testov, kar pomeni, da je bil delež pozitivnih 21,6-odstoten. Poleg tega je bilo opravljenih še 24.124 hitrih antigenskih testov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Robert Balen

Nazadnje je bilo toliko okužb v enem dnevu potrjenih 2. februarja, ko je bilo glede na podatke Covid-19 sledilnika pozitivnih 1560 testov. Sedemdnevno povprečje dnevno potrjenih okužb v državi je naraslo na 996. To je povesem blizu meje (1000) za uvrstitev v rdečo fazo glede na vladni semafor za sproščanje ukrepov.

V rumeno je še vedno obarvana samo posavska statistična regija, tri so rdeče: obalno-kraška, goriška in koroška. Ostale regije ostajajo v oranžni barvi.

Govorka vlade za covid-19 Maja Bratuša je naštela občine, ki izstopajo po številu potrjenih okužb. V Celju je bilo včeraj potrjenih 74 novih okužb, v Šentjurju 21, v Kranju 38, v Domžalah 26, v Kamniku 43, v Litiji 25, v Ivančni Gorici 23, v Kopru 61, v Sežani 24, v Novi Gorici 53, v Novem mestu pa 39. V Ljubljani je bilo včeraj potrjenih 183 novih okužb, v Mariboru pa 49. 

V bolnišnicah je bilo včeraj hospitaliziranih 500 bolnikov s covid-19, od tega jih je bilo 111 na oddelkih intenzivne nege. Umrlo je 7 ljudi, je tvitnila vlada.

Bratuša je tudi opozorila, da se jutri začenja začasna ustavitev javnega življenja. "Vse državljanke in državljane, vse prebivalce prosimo, da spoštujejo in upoštevajo ukrepe. Da če je le-to mogoče, šest delovnih dni tako imenovanega lock-downa opravljajo delo na daljavo in da predvsem omejijo druženja. Druženje v tem obdobju namreč ne bo dovoljeno. Edina izjema bo praznična nedelja, ko bo dovoljeno omejeno druženje," je pozvala. Poudarila je tudi, da je v času od 1. do 11. aprila maske potrebno nositi tudi na prostem, če ni mogoče zagotavljati ustrezne medsebojne razdalje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta