Predzadnji novembrski vikend sonce in megla. Bo že naslednji teden prinesel sneg?

Va, STA
19.11.2021 09:42
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janko Rath

Danes in jutri bo pretežno jasno, a po nižinah ne brez megle, ki se v soboto lahko zadrži tudi večji del dneva, meteorologi Agencije za okolje (Arso) napovedujejo za predzadnji novembrski konec tedna.

Najvišje dnevne temperature v petek bodo od 9 do 13, v krajih z dolgotrajno meglo le okoli 7, na Primorskem do 16 stopinj Celzija. V soboto zjutraj bo precej hladno, od - 3 do 2, ob morju okoli 5, najvišje dnevne temperature pa od 10 do 16 in v krajih z dolgotrajno meglo precej nižje, le okoli 6 stopinj.

V nedeljo se bo na Primorskem pooblačilo, drugod bo še pretežno jasno z dopoldansko meglo po nižinah. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodni veter. V ponedeljek bo oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Nekoliko hladneje bo, na Primorskem bo zapihala burja.

Kako blizu smo prvemu snegu? Od 25. novembra naprej bo proti območju Alp od severozahoda pritekala morska polarna zračna masa, pravijo na Arso. V gorah bo zato občasno snežilo. Kako nizko se bo ob tem spustila snežna meja, pa zanesljivo še ne morejo napovedati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta