Prehajamo v peti val: Minister Poklukar je izpostavil črni scenarij, ki povezuje slabo četrtino prebivalstva

Va, A.L.
05.01.2022 08:24

Bolnišnično zdravljenje potrebuje zdaj 542 obolelih za covidom. Na intenzivnih oddelkih jih zdravijo 158.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Andrej Petelinšek

Po 10.577 testih PCR je bilo v torek v Sloveniji potrjenih kar 4068 novih okužb s covidom-19, je objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Pozitivnih je bilo 38,5 odstotka testov. To je največ od sredine novembra in za več kot 100 odsotokov več kot pred enim tednom. Dan prej, v ponedeljek, je bilo novih primerov 3393.

Sedemdnevno povprečje novih primerov je naraslo na 2058 (14-dnevno: 1086). Včeraj so naredili še 82.633 hitrih testov.

Bolnišnično zdravljenje potrebuje zdaj 542 obolelih, od njih 158 intenzivno zdravljenje. 132 hospitaliziranim pri dihanju pomaga respirator. Najmlajši bolnik na intenzivnem oddelku ima šele 21 let, je vlada objavila na twitterju. 

Za posledicami virusa je v zadnjem dnevu umrlo še šest ljudi.

Že tik pred novim letom so epidemiologi opozarjali, da je tudi pri nas na pohodu omikron, s tem pa še peti val epidemije. Včeraj so bili pri Sledilniku jasni: začel se je peti val, omikron bo izpodrinil različico delta precej hitro, v roku enega meseca. To bo povzročilo hitro rast števila okuženih in veliko višje število dnevno okuženih kot v četrtem valu.  

Borut Štrukelj po incidentu napovedal umik

V zadnjih dneh minulega leta sta neznanca, ki sta izražala nasprotovanje cepljenju, sredi Ljubljane želela fizično obračunati s profesorjem farmacije Borutom Štrukljem, je objavil portal RTV Slovenija. Potem ko je bil potisnjen ob zid, je enega napadalca močneje odrinil in "bi se vse lahko spremenilo v pretep, kjer bi jo sam verjetno slabše odnesel", je opisal dogodek. "Moje prizadevanje za boj proti pandemiji se s tem končuje," je napovedal umik z vladnih tiskovnih konferenc o covidu-19. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta