Premiki v dopisniški mreži RTV Slovenija: Petrovec v Koper, Švegl pa v Kairo

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
20.08.2024 12:49

"Spremembe v dopisniški mreži so posledica že dalj časa trajajoče finančne situacije na RTV Slovenija."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janko Petrovec, Mojca Širok, Karmen Švegl in Vlasta Jeseničnik
Večer

Medtem ko v javnosti odmeva informacija, da bo vlada z novim letom dvignila RTV-prispevek, se na Kolodvorski obetajo številne kadrovske spremembe. Z današnjim dnem se namreč zaključuje javni razpis za novega predsednika uprave RTV Slovenija, ki bo morala dobiti tudi nova člana, premiki pa se dogajajo tudi v mednarodni dopisniški mreži javne radiotelevizije. Med drugim se je od Rima poslovil priljubljeni Janko Petrovec, ki bo septembra prevzel mesto odgovornega urednika Radia Koper.

Notranji boj za vodenje RTV Slovenija: Začasna predsednica uprave proti radijskemu direktorju

Dopisniška mreža v tujini trenutno sicer deluje z rednimi dopisništvi v Washingtonu (Andrej Stopar), Moskvi (Vlasta Jeseničnik), Berlinu (Maja Derčar), Beogradu (Boštjan Anžin), Bangkoku (Karmen W. Švegl), Rimu (Janko Petrovec) in dvema dopisnikoma v Bruslju (Igor Jurič in Mojca Širok). Območje avstrijske Koroške in celotne Avstrije pokriva dopisnica s sedežem na Ravnah na Koroškem (Petra Kos Gnamuš).

"Karmen W. Švegl bo dogajanje na Bližnjem vzhodu od septembra spremljala iz Kaira. Mojca Širok bo prevzela dopisništvo v Rimu, ki se bo ponovno odprlo predvidoma 1. januarja 2025. Mandat dopisnice iz Moskve Vlaste Jeseničnik je podaljšan do konca avgusta prihodnjega leta. V Bruslju bo od septembra en dopisnik, in sicer Igor Jurič. Pri drugih dopisniških mestih ni načrtovanih sprememb," sporočajo s Kolodvorske. In dodajajo: "Spremembe v dopisniški mreži so posledica že dalj časa trajajoče finančne situacije na RTV Slovenija, posledici tega sta tudi opustitev drugega dopisniškega mesta v Bruslju ter optimizacija obstoječih dopisniških mest (selitev Karmen Švegl na Bližnji Vzhod zaradi aktualnega dogajanja in kjer nimamo poročevalca)." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta