Prezračevalni sistem, ki navduši in prepriča

Oglasno sporočilo. Oglasno sporočilo.
19.08.2019 11:37

To, kar je v svetu avtomobilizma blagovna znamka Rolls-Royce, je v svetu prezračevalnih sistemov rešitev LUNOS. Gre za prezračevalni sistem brez konkurence. A s pomembno razliko – primeren je skoraj za vsak žep.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Nemški proizvajalec decentralnih prezračevalnih sistemov LUNOS Lüftungstechnik GmbH, ki ga v Sloveniji zastopa podjetje Lunos d.o.o., že več kot pol stoletja skrbi, da njegove stranke vdihavajo svež zrak. Gre namreč za podjetje, ki se ukvarja izključno s prezračevanjem. Ponuja učinkovite rešitve za vse tipe objektov (tako za starejše hiše ali stanovanja kot tudi novogradnje), za vse faze gradnje in za skoraj vsak žep.
Argumentov, zakaj so prezračevalni sistemi LUNOS najboljši na svetu, resnično ne manjka. Gre za rešitve, ki učinkovito in trajno odpravljajo težave z zrakotesnostjo prostorov, vlago, varčujejo z energijo, poleg tega pa delujejo povsem neslišno. Patentiran prezračevalni sistem je izjemno učinkovit (izkoristki nad 90%!) pa tudi enostaven za vgradnjo in vzdrževanje in približno trikrat cenejši od primerljivih konkurenčnih proizvajalcev. Rabite dodatne argumente? Prav.

Alergiki – zadihajte s polnimi pljuči!

Najpomembnejši sestavni del prezračevalnega sistema, ki so ga kot posebno inovacijo razvili pri Lunosu, so filtri za cvetni prah, zaradi česar lahko alergiki v svojem domu zadihajo s polnimi pljuči in se naužijejo svežega zunanjega zraka, ki jim ga v dom dovaja učinkovit prezračevalni sistem.

Sestavljajo ga najkakovostnejši filtri, ki zaustavijo 90 odstotkov prašnih mikrodelcev, kot so cvetni prah, fini zunanji prah, smog in cigaretni dim.

Filter za cvetni prah je testiral inštitut SLG Prüf- und Zertifizierungs GmbH in dokazal 90-odstotno stopnjo učinkovitosti filtracije cvetnega prahu, cigaretnega dima in finega prahu. Ob uporabi tega prezračevalnega sistema lahko tako tudi alergiki v svojem domu brez neprijetnih posledic dihajo svež zrak.

Shutterstock

Sistem, ki ne izgublja toplote

Klasično prezračevanje prostorov (beri: odpiranje oken in vrat) je v letnih časih, ki zahtevajo ogrevanje prostorov lahko energijsko zelo potratno, sploh če ga izvajamo redno. Prezračevalni sistem je v tem pogledu bistveno varčnejši, najboljši sistemi praktično ne izgubljajo toplote v okolico.
»Delovanje prezračevalnega sistema Lunos se občuti že zjutraj, ko se zbudiš v spalnici, obdan s svežim zrakom, brez kančka zatohlosti,« opisuje Damjan Svoljšak, eden izmed več tisoč zadovoljnih kupcev, in dodaja: »Tako je tudi ves dan, v domu je neprestano svež zrak, nikoli ni težav zaradi vlage. Kadar se kuha, vlaga že po petnajstih minutah dobesedno izpuhti, ne da bi bilo treba odpirati okna. Zanimalo me je, kako se bo sistem obnesel pozimi, a se je zgledno obnesel – ker ne izgublja toplote, se njegovo delovanje pozna tudi pri nižjih stroških ogrevanja.«

Nizka poraba električne energije

Poraba energije za delovanje enot decentraliziranega sistema prezračevanja je zanemarljiva in se giblje med poldrugim in tremi evri na posamezno enoto. To pomeni, da v povprečno velikem stanovanju za delovanje prezračevalnega sistema letno porabimo do 10 evrov elektrike za delovanje, v hiši pa do 20 evrov. Zneska veljata za neprestano delovanje skozi vse leto. V primerjavo s centralnim sistemom je poraba električne energije več kot desetkrat manjša.

Naložba v Lunosov prezračevalni sistem, ki ima dve leti garancije, se tako vsaj delno povrne že z varčevanjem pri energentih.

V hladnejših dneh sistem, ki skrbi za svež zrak, zahteva manj dogrevanja, v vročih dneh pa zrači notranje prostora in pomaga varčevati tako, da razbremeni delo klimatske naprave. Je resnično energetsko učinkovita naložba.

Shutterstock

Pozabite na slab zrak, plesen, pršice ... 

Prezračevalni sistem Lunos sestavljajo najkakovostnejši filtri, ki filtrirajo prašne mikrodelce, kot so cvetni prah, fini zunanji prah, smog in cigaretni dim. Ker sistem skrbi tudi za ustrezno vlažnost (in razvlaževanje) prostorov, nadloge, kot so zatohel zrak, plesen, pršice ipd. postanejo stvar preteklosti.
»Ko smo obnovili hišo, so se začele težave s plesnijo. Ni bilo barve, ki bi lahko prekrila plesen na steni, treba jo je bilo strgati z nje. Prava katastrofa. In to kljub temu, da smo v fasado dali kameno volno, ki je bolj zračna od stiropora. Občutek v hiši je bil tak, kot bi čez njo potegnili plastično vrečko. Vse dokler nismo vgradili prezračevalnega sistema Lunos. Še zdaj včasih težko verjamem, da je to res mogoče – dejansko smo se odkrižali vlage in plesni. To je bila najboljša naložba v našem življenju,« je svojo izkušnjo delila Silva Matanič iz Ljubljane.

Naj dom postane oaza dobrega počutja

V podjetju Lunos d.o.o. vgradnjo naprednega prezračevalnega sistema priporočajo vsakomur, ki gradi ali obnavlja svoj bivalni prostor in si želi zagotoviti dobro počutje v njem.
»Decentralizirani prezračevalni sistem Lunos zrači in v prostor dovaja svež zrak, ne da bi bilo kadarkoli sploh treba odpreti okna. Za zračenje tako vseskozi skrbi tih in skoraj neviden sistem, ki hkrati omogoča, da alergeni delci in hrup ne dosežejo bivalnih prostorov. Montaža pa je opravljena v enem dnevu,« dodatne prednosti izpostavlja Milan Kuster, direktor podjetja Lunos d.o.o..
Več informacij o najboljših prezračevalnih sistemih na svetu najdete na www.lunos.si.

Shema prezračevalnega sistema
Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.