Pripravite slamnik in sončno kremo! Bliža se nov vročinski val

K. Š.
16.07.2019 10:26

Vreme je bilo v zadnjem času precej nepredvidljivo in muhasto, kmetovalce in vrtičkarje so ponekod prijetno presenetile celo pogoste padavine. Prihajajoči konec tedna pa bo Iberski polotok zajel vročinski val, ki se bo razširil tudi k nam.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na vroči dan se prileže ohladitev z vodo, pa tudi s kakšnim sladoledom. 
Andrej Petelinšek

Kaže, da se bo vročina stopnjevala skozi ves teden, vrhunec pa bo dosegla čez vikend, ko bo vreme pravo za namakanje v morju in poležavanje v senci. Če se bodo današnje dnevne temperature gibale tam od 23 pa vse do 27 stopinj Celzija (na Primorskem bodo dosegle 29 stopinj), bo jutri še bolj soparno. Sreda bo namreč sončna z občasno povečano koprenasto oblačnostjo, ponekod bo pihal južni veter, najvišje dnevne temperature pa bodo dosegale od 26 do 31 stopinj Celzija.
{twitter}https://twitter.com/meteoSI/status/1150989694697648133{/twitter}
V četrtek bo vreme spremenljivo, občasno tudi pretežno oblačno. Ozračje pri tleh bo precej vlažno in soparno, z Agencije za okolje pa sporočajo, da bodo (zaradi povečane nestabilnosti ozračja) predvsem v notranjosti Slovenije nastajale plohe in nevihte. Petek bo delno jasen, sredi dneva in popoldne nas lahko preseneti še nekaj ploh in neviht. Sobota bo vroča (temperature se bodo ponovno povzpele tam do 31 stopinj), padla pa naj ne bi niti kapljica dežja. 
Čeprav nepredvideni nalivi občasno zmotijo naše načrte, so blage plohe še kako dobrodošle. Letošnji junij je bil namreč drugi najtoplejši v zadnjih 50 letih, julijske temperature pa so zmernejše. Ponekod so sicer divjala huda neurja, ki so povzročila veliko materialne škode, a so bile po drugi strani padavine dobrodošle, ker so bile v drugi polovici junija marsikje po Sloveniji razmere sušne. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta