Umrla je deklica, ki jo je oče na vročini pustil v avtomobilu

M.R.
09.07.2019 10:25
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Po poročanju hrvaških medijev je v bolnišnici za posledicami vročinskega udara in dehidracije umrla štiriletna deklica, ki jo je pretekli četrtek v avtomobilu pustil oče.
V Rovinjskem Selu so v četrtek popoldne delavci na gradbišču v avtomobilu opazili deklico. Oče naj bi spečo deklico pustil v avtu, ker je ni želel prebuditi. Hkrati je avto zaprl zaradi praha na gradbišču, pri tem pa ni vklopil klimatske naprave ali ventilacije. 
33-letni oče, za katerega imajo vsi, ki ga poznajo, po poročanju hrvaških medijev le dobre besede, naj bi imel le 15-minutni opravek, ki pa se je zavlekel na dve uri. 
Po dveh urah so jo v nezavestnem stanju našli delavci in takoj poklicali reševalce. Najprej so jo sicer odpeljali v puljsko bolnišnico, od tam pa na Reko, kjer naj bi po neuradnih informacijah več hrvaških spletnih portalov umrla, saj da je imela zaradi vročinskega udara in dehidracije poškodbe na notranjih organih.
Policija je sporočila, da bo proti očetu sprožila postopek zaradi suma, da je storil kaznivo dejanje kršitve otrokovih pravic. Na spletnem portalu Dnevnik.hr še poročajo, da naj bi se starša odločila donirati dekličine organe.

Skočil na pomoč sodelavki

Njen oče je frizer in kot piše Jutarnji list, sklicujoč se na ljudi, ki ga poznajo, ne bi nikoli zanj rekli, da je zanemarjal otroke. "Živi za svojo družino. Kaj natančno se je zgodilo tistega dne in zakaj jo je pustil v vozilu, ne bo nihče ugotovil," je povedala ena izmed njegovih strank. 
Neuradno naj bi bil na bolniški, njegova sodelavka pa naj bi imela tistega dne veliko dela in ji je zato priskočil na pomoč. 
V.d. direktorice zavoda za nujno medicinsko pomoč v Istarski županiji Gordana Antić je povedala, da je otrok doživel vročinski udar, saj je bil približno dve uri v avtomobilu na približno 40 stopinjah Celzija. Ko so otroka sprejeli reševalci, je bil ta že v klimatiziranem prostoru in je imel še vedno povišano temperaturo 38,2 stopinje Celzija, dodaja Antićeva. 

Ministrica: Starša imata še dva otroka

Starša pokojne deklice imata še dva otroka, je povedala hrvaška ministrica za demografijo, družino, mlade in socialno politiko Nada Murganić. Pri tem je dodala, da bodo o teh dveh otrocih zdaj odločali strokovnjaki. Ministrica je še povedala, da so socialni delavci takoj, ko je bilo znano, da je oče hčerko dve uri pustil zaprto v vozilu, začeli temeljito preverjati starša. "Zdaj morajo strokovnjaki oceniti, kakšne starševske kompetence za skrb za preostala otroka imata in sprejeti odločitev," je dodala. 
Poudarila je tudi, da pred tem center za socialno delo te družine še ni obravnaval.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta