Promet proti Hrvaški že zgoščen. Na mejnem prehodu Gruškovje se na izstop čaka tudi do dve uri

Začel se je prometno najbolj obremenjen vikend. Gneča je predvsem na cestah od Avstrije do Hrvaška. Na mejnem prehodu Gruškovje je kolona pri izstopu dolga šest kilometrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

Na podravski avtocesti od Podlehnika proti Gruškovju nastajajo dolge kolone. Po poročanju prometnoinformacijskega centra se na izstopu čaka po dve uri, a potniki so zadovoljni, saj danes k sreči ni vročine, promet pa poteka tekoče. "Ne čakamo nič več kot prejšnja leta. Mislim, da smo tukaj stali uro, mogoče uro in pol," je povedal Nizozemec, ki se z družino na dopust odpravlja v Split. "Kakšno uro smo čakali, nič več. Vse poteka normalno," je dejal tudi nemški voznik, ki se odpravlja v Vodice.

Ker so se prav s tem vikendom počitnice začele še na Bavarskem v Nemčiji, pa tudi v Italiji, je danes bilo pričakovati povečan promet proti hrvaški. "Trenutno je na izstopu iz države približno šest kilometrska kolona. Policisti delajo v petih izstopnih kolonah, kolona pa sega tudi v notranjost Hrvaške, mimo njihove mejne kontrole vse do cestninske postaje Trakoščan. Na vstopu imamo kilometer in pol dolgo kolono. Policisti tam delajo v dveh stezah, tako da imamo izkoriščene vse steze, ki so na voljo," je povedal Bojan Gregorič, pomočnik načelnika Postaje mejne policije Gruškovje. Tekom dneva pričakujejo, da se bo promet na vstopu še močno povečal, na izstopu pa postopno zmanjševal.

Povečan promet so na Gruškovju beležili že pretekle vikende, a vrhunec se začenja zdaj. "Vse do 15. avgusta pričakujemo, da se bo gneča na izstopu povečevala. Po tem datumu, se bo blj povečeval promet na vstopu v državo," napoveduje Gregorič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta