Proti direktorju vladne službe za zakonodajo Mihu Pogačniku teče sodna preiskava

M.R.
21.04.2020 20:48

Specializirano državno tožilstvo je potrdilo, da je bila januarja letos proti novemu vršilcu dolžnosti direktorja vladne službe za zakonodajo Mihu Pogačniku uvedena sodna preiskava, poroča Pop TV. S tem se je proti njemu na sodišču začel tudi kazenski postopek, ki naj bi bil povezan z večmilijonsko pogodbo med Pogačnikovim inštitutom in UKC Maribor pri posredovanju hrvaških anesteziologv.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miha Pogačnik leta 2016
Sašo Bizjak

Leta 2016 se je namreč Pogačnik spustil v medicinske vode in preko Inštituta za raziskave v medicini, katerega solastnik je, priskrbel pogodbo z anesteziologi iz KBC Rijeka. Na začetku so ti delali tudi brez ustrezne pravne podlage. UKC Maribor je zasebnemu inštitutu plačal več kot sto evrov bruto za delovno uro hrvaškega strokovnjaka. Ko je Večer pogodbo februarja 2017 razkril, je UKC Maribor od nje odstopil. 
In februarja 2017 je bila tudi spisana policijska ovadba. Ovadeni so bili trije vpleteni v posel. Med njimi sta bila na strani kliničnega centra tedanji direktor Gregor Pivec in njegov pomočnik za nabavo Peter Weissensteiner, na drugi strani pa je bil Pogačnik. Specializirano tožilstvo pa je danes za oddajo 24UR potrdilo, da je bila sodna preiskava sprožena 24. januarja letos in je trenutno v teku. 
​Sicer pa smo ravno v današnjem Večeru pisali o tem, da ima mednarodni pravnik dr. Miha Pogačnik z novim premierjem Janezom Janšo politično usklajene poglede na arbitražo. Pogačnik je namreč od včeraj v.d. direktorja vladne službe za zakonodajo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta