Ravnatelj Lorenčič dan po prejeti pošiljki: "Ne predstavljam si, kaj bi se zgodilo, če bi jo prejeli danes, ko dijaki pišejo maturitetni esej"

Vbo
04.05.2021 12:00
Analiza pošiljke, ki so jo včeraj odprli na II. gimnaziji Maribor, je pokazala, da beli prah, ki se je vsul iz kuverte, ni nevaren. Informacija, da je bila sumljiva vsebina namenjena dijakinji, ki je februarja na shodu zahtevala odprtje šol, je še vedno neuradna.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Kot smo že poročali, so bili v ponedeljek mariborski policisti obveščeni, da so na eni od mariborskih srednjih šol prejeli sumljivo pošiljko, iz katere se je ob odprtju vsula neznana snov oziroma prah. To se je zgodilo na II. gimnaziji. Policisti so kraj zavarovali, pošiljko pa poslali na analizo, osebe, ki so bile izpostavljene pri odpiranju pošiljke, pa so morale do zaključka analize počakati v karanteni. "Na šoli smo ostali do poznih večernih ur," je danes povedal ravnatelj Ivan Lorenčič, ki je sicer vesel, da analiza ni pokazala nič hujšega. Po 22. uri je predstavnica PU Maribor Anita Kovačič Čelofiga namreč sporočila, da je analiza pokazala, da snov v pošiljki ni nevarna. 

Ravnatelj Lorenčič je sicer pojasnil, da je bila poštna kuverta naslovljena na eno od dijakinj, ta jo je v razredu odprla, iz kuverte pa se je vsul neznani prah. Zaradi procedure in analize pa so dijaki morali ostati v prostorih šole. "Ne predstavljam si, kaj bi se zgodilo, če bi to pošiljko prejeli danes, ko dijaki pišejo maturitetni esej. Prekiniti bi morali pisanje," je dejal Lorenčič in nadaljeval, da ne ve, kaj je bil motiv, da pa je tako ravnanje nesprejemljivo. 

Po neuradnih informacijah je pošiljko prejela dijakinja, ki se je zaradi udeležbe na protestu v začetku februarja znašla v prekrškovnem postopku. Spomnimo, da so na protestu dijaki po štirih mesecih pouka na daljavo zahtevali vnovično odprtje šol. Kljub upoštevanju varnostne razdalje in nošenju mask so policisti nekatere udeležence dijaškega protesta popisali in jih oglobili. Med drugimi tri mladoletne dijake, zoper katere so zaradi kršenja odloka o omejitvi gibanja in zbiranja sprožili prekrškovne postopke. Ravno ena od teh pa naj bi bila tarča sumljive pošiljke, a ravnatelj tega ni želel niti potrditi niti zanikati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta