Ravnatelj osnovne šole v Preboldu ministrstvo med drugim spraševal o dokazih, da virusi povzročajo bolezni

20.08.2021 15:47
Ravnatelj Peter Žurej se prav tako ni želel preventivno testirati.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Peter Žurej
Rozmari Petek

Na družbenih omrežjih je zaokrožilo pismo ravnatelja Osnovne šole Prebold Petra Žureja iz marca letos, v katerem je ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v imenu zaposlenih med drugim prosil za znanstvene dokaze o virusih kot povzročiteljih bolezni, študije o varnosti in učinkovitosti povečane rabe razkužil, mask in drugih ukrepov, študije o zanesljivosti testiranj s PCR-testi in študije o učinkovitosti cepljenja.

Osnovna šola Prebold
Metka Pirc

Kot še pišejo, Žurej dokaze potrebuje v primeru, če bi se ukrepom uprl kateri od zaposlenih ali staršev. “V prvem valu epidemije tudi maske ni želel nositi. Prepričal ga je šele pritisk sindikata. V naši šoli in vrtcu se je cepila samo četrtina zaposlenih,” je za N1 dejal nekdanji učitelj in ravnatelj šole Oton Račečič.

Zavračal je preventivno testiranje

V skladu s preventivnimi ukrepi so se morali zaposleni v šolstvu januarja naprej redno testirati. Kršitev ni bilo veliko, kažejo podatki zdravstvenega inšpektorata. Med tistimi, ki pa ukrepov niso upoštevali – se torej niso redno testirali –, je bil tudi ravnatelj Osnovne šole Prebold Peter Žurej. 

Ker je javni uslužbenec, zanj v skladu s predpisanimi akti o začasnih ukrepih za zmanjševanje tveganja okužbe in njenega širjenja veljajo obveznosti cepljenja ali testiranja, so ravnanje ravnatelja za N1 komentirali na ministrstvu za izobraževanje.

Pismo je na družbenih omrežjih poželo buren odziv. Med drugimi se je odzval visokošolski učitelj dr. Miro Haček"... aktivirati inšpekcijo za šolstvo, ki naj bo na šoli naslednjih nekaj let, ker bogve, kaj tile učijo otroke," je zapisal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta