Razočarani Vajgl se ne bo vrnil v Desus: "Pogajalcem in Pivčevi je mogoče očitati sprenevedanje"

M.St
28.02.2020 11:33

Nova vlada se bo, tako Vajgl, skupaj s svojim predsednikom morala dokazati, potrditi, da se je njena vodilna stranka pripravljena spremeniti, demokratizirati. "V končni konsekvenci bi samo to lahko upravičilo trenutno dogajanje na domači politični sceni," meni Vajgl.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivo Vajgl
Robert Balen

Ivo Vajgl je izkušen politik. Mariborčan po rodu je bil član več strank, LDS, Zares in nazadnje Desusa. Novembra je iz stranke, ki jo je takrat še vodil Karl Erjavec, Vajgl jo je v zadnjem mandatu predstavljal v evropskem parlamentu, izstopil, rekoč, da Desus ni več stranka upokojencev: "Morem reči, da aktivno v stranki nisem bil prisoten zadnjih šest mesecev, ker me je stranka pravzaprav odpisala. Jaz nenadoma nisem več sodeloval pri nobeni stvari in nikamor nisem bil povabljen.'' Kritičen je bil do Erjavca, čeprav je dejal, da po njem ne bo pljuval, a je podprl Aleksandro Pivec v tekmi za predsedniški položaj. Ljudje iz njene ekipe so se nanj tudi večkrat sklicevali, ko so delali kampanjo. Napovedal je, da se bo v stranko, če pride do spremembe v vrhu, vrnil. Pivčevi je tudi pomagal pri nabiranju podpore. A zdaj, ko je Desus stopil v novo desnosredinsko koalicijo pod vodstvom Janeza Janše, se v stranko ne bo vrnil. Po zadnjih evropskih volitvah, na katerih ni več tekmoval, se je upokojil. 

Aleksandra Pivec je tako slavila kongresno zmago. 
Robert Balen
Karl Erjavec v Janševi vladi
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta