Razširjeno vodstvo: Desus je pomembna stranka s 30-letno tradicijo. Kaj se je s poslanci dogovoril Balažek?

STA, VČ
16.03.2021 19:01
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Natalija Jurše

Razširjeno vodstvo Desusa, ki ga je po odstopu Karla Erjavca sklical začasni zastopnik stranke Anton Balažek, je razpravljalo o stanju v stranki. Dogovorili so se o aktivnostih in kratkoročnih ukrepih za konsolidacijo stranke, ki jih bo prihodnji teden obravnaval izvršni odbor. Balažek se je sestal tudi s poslanci, ki so člani Desusa. Sprejeli so odločitev, da bodo poslanci sodelovali pri konsolidaciji stranke ter pri ohranjanju enotnosti poslanske skupine.

Iz stranke so sporočili, da so opravili konstruktivno razpravo o stanju. Strinjali so se, da je kljub vsem preteklim dogodkom Desus pomembna parlamentarna stranka s 30-letno tradicijo. Dogovorili so se o nadaljnjih aktivnostih in o kratkoročnih ukrepih, s katerimi bodo konsolidirali stranko.

V ponedeljek je sicer poslanec Jurij Lep napovedal, da bo zapustil poslansko skupino Desusa. Najverjetneje bo najprej deloval kot samostojni poslanec. Kdaj bo to storil, ni natančno povedal. Med razlogi je navedel neusklajenost stranke, ki je zapustila vlado Janeza Janše, in poslanske skupine, ki je napovedala zmerno opozicijsko držo in podporo vladnim predlogom v koalicijski pogodbi, ki so jo sopodpisali. V vladi sicer še vedno dela minister za kmetijstvo iz vrst Desusa Jože Podgoršek.
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta