Robert Golob sprejel odločitev: "Ne želim več živeti v državi, kjer politika spodbuja sovraštvo in prepir med ljudmi"

Timotej Milanov Timotej Milanov
09.12.2021 12:29

Nekdanji predsednik uprave Gen-I želi v prvi fazi svojega političnega angažmaja vzpostaviti civilnodružbeno platformo, ki si bo prizadevala za vrednote poštenega in trdega dela ter za skupni cilj - spremembo politične kuture v Sloveniji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Robert Golob

Robert Balen

Ugibanj je konec - Robert Golob se je odločil, da se bo politično angažiral, pri tem pa poudarja, da to v tem trenutku še ne pomeni, da bo tudi nastopil na državnozborskih volitvah prihodnje leto. Po lastnih besedah želi najprej vzpostaviti civilnodružbeno platformo, ki se bo zavzemala za vrednote poštenega in trdega dela ter za skupni cilj - spremembo politične kulture v državi.

"Platformo želim graditi skozi civilno družbo, upam, da nam bo uspelo zbrati dovoljšnjo kritično maso." Golob dopušča možnost, da se bo platforma kasneje povezala z obstoječimi ali novimi strankami. "Vse opcije so odprte. Verjamem v moč kolektiva, če nas bo dovolj, bomo lahko Slovenijo obrnili na boljše. Ne verjamem v kult osebnosti določenega posameznika, verjamem pa, da lahko dobra ekipa doseže cilj, ki si ga zada. Ni pa že zdaj namen gibanja, da se bo kasneje spremenilo v politično stranko, namen platforme je predvsem povezovanje. Najprej tistih ljudi, ki danes še niso v politiki, ko nas bo dovolj, pa mogoče še z obstoječimi strankami." 

Golob se je ta teden sestal s predsednikom državnega zbora Igorjem Zorčičem, ki prav tako ustanavlja stranko, a poudarja, da odločitev za njegov politični angažma s tem ni povezana. “Želim, da ta angažma poteka skozi povezovanje civilne družbe, in naslednjih nekaj mesecev se bom ukvarjal samo s tem. Ne bom ustanavljal svoje stranke in ne pogovarjam se danes z drugimi političnimi strankami o tem, da bi se kateri pridružil," ​je še povedal za Večer. 

Na njegovo odločitev prav tako ne bo vplivala odločitev sodišča v Krškem, ki bo določilo začasno vodstvo Gen-I, potem ko aktualna politika ni prižgala zelene luči, da bi družbo še en mandat vodila uprava pod vodstvom Goloba, družbenika pa nista pravočasno dosegla soglasja glede imenovanja nove uprave: "Tako sem se odločil predvsem zaradi tega, ker vidim, kako živimo v družbi, v kateri politika aktivno spodbuja sovraštvo in prepir med ljudmi. V takšni državi ne želim več živeti." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.