Ryanair si je zagotovil slote med Ljubljano in londonskim letališčem Stansted

Gr.G.
27.03.2021 13:22
Rezervacija slotov še ne pomeni, da bo povezavo med letališčema nizkocenovni letalski prevoznik tudi dejansko vzpostavil.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair si je zagotovil slote za lete med londonskim letališčem Stansted in Ljubljano, poroča spletni portal ExYu Aviation. Konkurent EasyJet je lani to povezavo ukinil. O rezervaciji slotov pričajo zapisi koordinatorja, družbe Airport Coordination Limited., kjer so letalskemu prevozniku med obema letališčema dodelili skupno 488 letalskih operacij. Ob tem je treba opozoriti, da Ryanair ni zavezan, da dodeljene slote tudi uporabi, kar pomeni, da ni gotovo, da bodo povezavo vzpostavili.

Reuters

Irski letalski prevoznik sicer pričakuje okrevanje letalskega prometa do konca poznega poletja, tega pa pripisuje predvsem cepivu. Cepljenih je denimo že več kot 50 odstotkov britanskega prebivalstva. Medtem ko naj bi v prvem letošnjem polletju letel z okoli 50 odstotkov običajnih zmogljivosti, bi jih lahko od julija do septembra dvignil na 80 odstotkov iz leta 2019, poroča portal Zamaero. Letos so vzpostavili že 26 novih povezav, skupno jih nameravajo v letu 2021 vzdrževati 480. Prvi mož Ryanaira Michael O'Leary je tako napovedal 2300 poletov tedensko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta