Z Brnika v poletnem voznem redu s 15 prevozniki na 16 rednih potniških destinacij

Gregor Grosman
25.03.2021 13:06
Ljubljansko letališče je pridobilo certifikat Airport Health Accreditation, za dokazovanje zagotavljanja varnih pogojev za potnike in za zaposlene. Letalski promet naj bi se po zdajšnjih napovedih začel intenzivneje restavrirati v začetku maja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
AHA je postopek ocenjevanja pogojev in organizacije, ki zagotavlja varno letališko izkušnjo v skladu s priporočenimi zdravstvenimi ukrepi, določenimi v smernicah za ponovni zagon in obnovo letalskega prometa.
Gregor Grosman

Prihodnji vikend v letalskem prometu začne veljati poletni vozni red. Začetek poletne sezone še vedno zaznamuje epidemija, zaradi katere je precej zmanjšan obseg potniških letov. Ljubljansko letališče tako s svetom trenutno povezuje pet rednih letalskih prevoznikov, ki letijo v Frankfurt (Lufthansa), Pariz (Air France), Istanbul (Turkish Airlines), Moskvo (Aeroflot) in Beograd (Air Serbia). 

Kot navaja Fraport Slovenija, upravljalec letališča Jožeta Pučnika Ljubljana, bo po zdajšnjih napovedih na vrhuncu poletne sezone na ljubljansko letališče letelo 15 rednih letalskih prevoznikov, ki bodo leteli na 16 destinacij: Transavia v Amsterdam, SunExpress v Antalyo, Air Serbia v Beograd, Brussels Airlines v Bruselj, Wizz Air v Bruselj-Charleroi, Lufthansa v Frankfurt, easyJet v London na letališči Gatwick in Luton, British Airways v London na letališče Heathrow, Turkish Airlines v Istanbul, Aeroflot v Moskvo, Air France v Pariz, El AL v Tel Aviv, LOT Polish Airlines v Varšavo, Finnair v Helsinke in Swiss International Airlines v Zurich. 

Zaščita pred koronavirusom na Brniku

Je pa Fraport Slovenija uspešno prestal presojo izvajanja ukrepov na področju zaščite pred novim koronavirusom na ljubljanskem letališču in pridobil certifikat AHA (Airport Health Accreditation), ki ga podeljuje mednarodno združenje letališč ACI (Airport Council International). S tem so se pridružili družini letališč, ki zagotavljajo varne pogoje za potnike in za zaposlene, so sporočili, medtem ko se pripravljajo na aktivnejši zagon prometa. 

AHA je postopek ocenjevanja pogojev in organizacije, ki zagotavlja varno letališko izkušnjo v skladu s priporočenimi zdravstvenimi ukrepi, določenimi v smernicah za ponovni zagon in obnovo letalskega prometa. "S programom uporabnikom sporočamo, da so certificirana letališča varna in da izvajajo vse previdnostne ukrepe za zmanjšanje tveganja za javno zdravje. Program je bil razvit na podlagi dobrih praks in v skladu s priporočili ICAO-jeve skupine za obnovo letalskega prometa," so pojasnili pri Fraportu.

Zmago Skobir
Gregor Grosman

"Čas med epidemijo, ko so možnosti za potovanja omejene in je letalskih potnikov malo, smo izkoristili za izpopolnjevanje varnosti v smislu zdravstvenih in higienskih ukrepov, ki služijo zaščiti potnikov in zaposlenih. Uvedbo zaščitnih ukrepov za potnike in zaposlene ter vzpostavitev Covid testne točke, ki potnikom in zunanjim zainteresiranim daje možnost testiranja na koronavirus pred ali po potovanju neposredno na letališču, smo nadgradili še z Airport Health Accreditation. Na pridobitev smo ponosni, z njo pa dokazujemo, da je naše letališče varno za potovanja in da spoštujemo najvišje higienske standarde", je povedal Zmago Skobir, poslovodni direktor Fraporta Slovenija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta