Šarec na facebooku Toninu: Z ministriranjem Janši bo težko priti v politično sredino

16.10.2019 11:09

FB-politika: Premier o pristojnostih KNOVS-a, občutku podrejenosti in kako je zmeraj nekako uspel, čeprav "so me vsi tlačili dol".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marjan Šarec 
Robert Balen

Kaže, da se bo NSi v politični sredini utrjevala - to je napovedana smer stranke - daleč od LMŠ. Oziroma da so razdalje med opozicijsko NSi in glavno vladno stranko, premierjevo LMŠ, vse daljše, kljub "stalnim občasnim" ugibanjem, ali bi Toninova stranka šla v vlado/podprla koalicijo.   
{facebookpost}https://www.facebook.com/Sarec.Marjan/posts/632949623901215{/facebookpost}
"Stranka NSi želi priti v politično sredino, vendar je to, moje skromno mnenje, z ministriranjem gospodu Janši težko dosegljivo," je na facebooku danes objavil predsednik vlade (in LMŠ) Marjan Šarec. Zapis pade v čas razčiščevanja domnevno sporne zaposlitve premierjeve znanke na Sovi, o čemer je glasen prepir, ali je v pristojnosti parlamentarne komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb (KNOVS), ki jo vodi predsednik NSi Matej Tonin, ali ni. Predsednik vlade, ki mu je Sova neposredno podrejena, sledeč objavi na facebooku, to takole razume: "KNOVS je parlamentarna komisija, ki je namenjena nadzoru obveščevalnih služb, do tukaj vse lepo in prav. Ko pa postane spolitiziran organ v službi nekaterih obrazov opozicije, nastanejo težave. Inšpektorat za javni sektor bo opravil nadzor in ugotavljal pravilnost in zakonitost postopkov. Z ugotovitvami bo seznanjen tudi KNOVS, kot je to v navadi. Navsezadnje je KNOVS sestavljen iz poslank in poslancev, inšpektorat je pa strokovni organ. Namigi, da je inšpektorat vladni organ in zato pristranski, so pa iz trte izviti. Koliko bolj je potem pristranski KNOVS, ki ga vodita gospod Tonin in gospod Mahnič, predstavnika opozicije, eden celo predsednik parlamentarne stranke. Da ne govorim, da je član KNOVS-a tudi gospod Janša, večni predsednik SDS."
Šarec na FB povzema zgodovino svojih odnosov s Toninom v lokalni politiki, ko je bil aktualni slovenski premier župan Kamnika. Ves čas je čutil pokroviteljski odnos, piše, "ko pa sem vstopil na polje državne politike, pa sploh". "Potem se je dogajalo, kar se je, in stranka NSi je spet pristala v opoziciji, gospod Tonin pa je bil predsednik državnega zbora samo dva meseca. Skratka, vedno sem, kljub temu, da so me vsi tlačili dol, nekako uspel."
Kot predsednik KNOVS-a pa da je Tonin zdaj "ponovno začutil priložnost, da se v boju z menoj politično profilira. Tudi prav, vendar bo s slabimi in stokrat pogretimi in odmrznjenimi sestavinami težko skuhal okusno jed".      
"Naj na koncu parafraziram gospoda Erjavca. Kaj imam skupnega s pokojnim predsednikom vlade, gospodom Drnovškom? Gospoda Janšo in Podobnika. Žal je gospod Tonin izbral njiju in ne mene. Tudi jaz sem ljubitelj starodobnikov, a zgolj na področju avtomobilizma in kmetijske tehnike."

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta