Skupno 44 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka, največ prijav je bilo z območja Maribora

STA, M.R.
04.12.2022 10:56

Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka v soboto do danes do 19. ure prejela 44 obvestil o domnevnih kršitvah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Od tega inšpektorat za notranje zadeve obravnava deset zadev, za katere obstaja sum, da gre za kršitev volilnega molka, je objavilo ministrstvo za notranje zadeve.

Največ obvestil smo prejeli v obravnavani zadevi, kjer je šlo za deljenje spornega materiala povezanega z volitvami v hišne predalčnike na območju Maribora.

V ostalih zadevah gre v petih primerih za sporne objave in oglaševanje na družbenih omrežjih, v dveh primerih za pošiljanje sporočil SMS, v po enem primeru pa za sporno vsebino, objavljeno v spletnem mediju, in deljenje letakov v hišne predalčnike. Med obravnavanimi zadevami se dve nanašata na občino Kanal, ostale pa na občine Komenda, Sežana, Bled, Maribor, Celje, Piran, Logatec in Brežice.

Za kršitve volilnega molka so predvidene globe, ki za posameznika znašajo do 250 evrov, za organizatorja volilne kampanje pa do 3000 evrov.

V Sloveniji je danes potekal drugi krog županskih volitev v 47 občinah, v katerih v prvem krogu nihče od kandidatov ni dobil potrebne večine za izvolitev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta