Skupščina Elektra Maribor: Po Iršiču odstopil še Orešič, v nadzorni svet Pucko in Bočko

Srečko Klapš Srečko Klapš
07.02.2023 12:11

Na dopoldanski skupščini Elektra Maribor so po odstopu Sama Iršiča in nazadnje Tomaža Orešiča za nova nadzornika potrdili Cirila Pucka in Jureta Bočka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Elektro Maribor ima dva nova člana nadzornega sveta, Cirila Pucka, ki je med letoma 2014 in 2018 že nadziral poslovanje te mariborske elektrodistribucijske družbe, ter Jureta Bočka iz Velenja.
Igor Napast

Na dopoldanski skupščini Elektra Maribor, ki jo je vodil odvetnik Stojan Zdolšek, so se delničarji najprej seznanili z odstopom člana nadzornega sveta Sama Iršiča, ki je 29. decembra lani odstopil na poziv Slovenskega državnega holdinga (SDH), saj v skladu z zakonodajo ne more biti član nadzornega sveta glede na to, da sedi v upravi Mariborske livarne, ki je v stoodstotni lasti države.

Ker je dan pred skupščino odstopil tudi Tomaž Orešič, delničarji o njunem odpoklicu niso glasovali. So pa na predlog SDH izglasovali novi imeni, in sicer Cirila Pucka, ki je že sedel v nadzornem svetu Elektra Maribor, in Jureta Bočka iz Velenja. Spomnimo, da je SDH v nadzorni svet lani že imenoval dva nova nadzornika, Sama Logarja, ki mu tudi predseduje, in Marijo Šeme, zaposleno v SDH. 

Niso pa izglasovali predloga manjšinskih delničarjev o povečanju osnovnega kapitala. Glede na znane podatke je konec leta 2021 namreč znašal dolg SODO iz naslova omrežnin do Elektra Maribor že 12,5 milijona evrov, za konec leta 2022 pa uprava, ki ji predseduje Jože Hebar, podatka o višini terjatve do SODO še nima in naj bi ga posredovala pisno. Delničarji prav tako niso izglasovali predloga razporeditve nerazporejenega bilančnega dobička.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta