Smučišče na Mariborskem Pohorju bo od sobote naprej spet obratovalo. Kako bo organizirano testiranje?

Vida Božičko Vida Božičko
21.01.2021 10:24
V soboto bodo smučišča v rdeče obarvanih regijah spet zaživela. Za smučarje bo obvezen negativni test na koronavirus, v gondoli bo obvezna uporaba kirurške (modre) maske. Marprom ob tem opozarja nesmučarje, da ne hodijo ali se sankajo po smučiščih.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Prvo sproščanje ukrepov prinaša tudi ponovno odpiranje smučišč. V rdečih regijah bodo lahko žičniške naprave zagnali že v soboto, pogoj za smučanje pa bo negativni hitri test na okužbo z novim koronavirusom. 

Na Mariborskem Pohorju bodo od sobote naprej odprte vse proge. Smuka bo možna vse do doline, na Arehu do spodnje postaje sedežnice Pisker, urejene pa bodo tudi smučarske povezave med mariborskim in areškim delom. 

"Ob ponovnem odprtju smučišč bomo na vstopnih točkah v soboto in nedeljo v sodelovanju z Zdravstvenim domom Maribor zagotovili brezplačno hitro testiranje na covid-19. Oba dneva bo na razpolago med 8. in 12. uro na spodnji in zgornji postaji krožne kabinske žičnice v prostorih smučarskega servisa. S seboj je treba obvezno imeti zdravstveno izkaznico," so zapisali v podjetju Marprom.

Kot so še pojasnili, bo gondola med odprtjem smučišč krožila neprekinjeno. V gondoli, kjer bo obvezna uporaba kirurške maske, se bosta lahko hkrati peljali največ dve osebi, ki ne pripadata istemu gospodinjstvu, odprte žičniške naprave pa bodo lahko polovično zasedene, če ne gre za člane istega gospodinjstva.  

"Z namenom, da bi se smučarji čim manj časa nahajali na blagajnah, predlagamo, da si smučarske vozovnice priskrbite v predprodaji ali z elektronskim sporočilom na info@visitpohorje.si (v tem primeru velja 10 % popust), na voljo so tudi na Petrolovih bencinskih servisih," so še zapisali pri Marpromu.

Vse obiskovalce, ki ne smučajo, pa pozivajo, da ne hodijo ali se sankajo po smučiščih, saj to ni dovoljeno. Smučišče bodo poostreno nadzirali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta