Spoštovani bralci Večera, kakovostno novinarstvo ostaja naša trdna zaveza

DR
01.09.2021 08:54
Ob lastniških spremembah nekaj novosti: Večer ponovno v dveh snopičih, pri čemer bo drugi združeval vse ključne lokalne informacije in zgodbe; priloga Štajer'c ponovno na 32 straneh.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

V medijski hiši Večer se napovedani lastniški premiki zaključujejo. Po sedmih letih se s prvim septembrom iz lastništva umikata ​Uroš Hakl in Sašo Todorovič. Bistvenih sprememb ob tej menjavi ne bo, nekaj stvari pa bo vendarle drugačnih. Časnik Večer boste lahko odslej ponovno brali v dveh snopičih. Prvi bo namenjen nacionalnim političnim temam, gospodarstvu, svetovnemu dogajanju, kulturi, črni kroniki in športu, poseben poudarek ostaja tudi na mnenjskih straneh, s katerima novicam in zgodbam, ki jih objavljamo, postavljamo še kontekst, pojasnjujemo ozadja in odpiramo prostor za pluralno javno razpravo. Drugi snopič bo združeval lokalne vsebine, štiri strani kronike Maribora, mesta, v katerem smo doma, in prav tolikšen obseg preostalih regijskih vsebin (Podravje, Koroška, Celjsko, Pomurje). Večer s tem potrjuje in še utrjuje zavezanost lokalni informaciji, lokalnim okoljem, v katerih smo najbolj prisotni in smo tam nepogrešljiv informacijski servis ter zagotavljamo bralcem celovito medijsko ponudbo. Posebna priloga za Podravje, Štajer'c, ki jo Večeru prilagamo ob četrtkih, bo ponovno izhajala na 32 straneh, kar pomeni še več lokalnih vsebin za naše bralce.

Spremembe so stalnica dinamičnega sveta in tudi medijskega trga, na katerem delujemo, a ostajamo trdno, pogumno na začrtani poti razvoja, pravi direktor Večera Miha Klančar, ambiciozno zastavljeni cilji se ne spreminjajo. "Izdajanje časopisa, ki ima več kot 75-letno tradicijo, je še vedno naša prioriteta, a obenem že nekaj časa delamo odločne korake v digitalno prihodnost. Na prelomu let 2021 in 2022 tako napovedujemo prenovljeno, še modernejše in zmogljivejše spletno mesto Večera, ki bo dodatno izboljšalo bralsko in uporabniško izkušnjo. To ne bo edina novost."

Klančar je dobil tudi od novih lastnikov mandat, da vodi medijsko podjetje iz Maribora. "V ožji ekipi večjih sprememb ne bo. Matija Stepišnik ostaja odgovorni urednik, novinarsko ekipo smo v zadnjem času še dopolnili in okrepili, naprej gremo tudi v močni marketinško-trženjski postavi, zato sem prepričan, da smo pripravljeni na novo obdobje in nove izzive. Poslovanje Večera je dobro in stabilno," pojasnjuje Klančar. Matija Stepišnik dodaja, da Večerova temeljna zaveza ostaja kakovostno, neodvisno novinarstvo z zagotovljeno uredniško avtonomijo, ki deluje po visokih profesionalnih in etičnih standardih, je na strani bralcev, v njihovem imenu odločevalcem postavlja vprašanja in odpira relevantne teme: "V zahtevnem času, v kompleksnem svetu, prestreljenem tudi z manipulacijami, dezinformacijami, lažnimi novicami, je naša vloga še toliko pomembnejša, zavedamo se naše odgovornosti v javnem prostoru. Imamo uredniško in novinarsko ekipo, ki je tem nalogam kos." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta