(SPREMLJAMO) Janša nakazal, kdaj bi se del ustavljenega javnega življenja lahko začel vračati v normalo

D.Ži, STA
05.04.2020 07:24

Premier je ob obisku UKC Ljubljana izpostavil, da je vlada vse ukrepe za zajezitev epidemije sprejela na podlagi mnenja stroke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa

20.43
S koronavirusom okuženi še štirje v karanteni v Dolgi vasi

V Dolgi vasi ostaja v karanteni 11 ljudi. V petek zvečer so namreč tiste, ki so bili po prihodu v karanteno negativni, želeli poslati domov, ker pa nekateri brez zagotovila, da niso okuženi, niso želeli med domače, so jih včeraj dopoldne 15 znova testirali, testi pa so danes potrdili štiri nove okužene, je poročala Televizija Slovenija. V gostišču v Dolgi vasi so konec marca v dvotedensko karanteno nastanili 27 ljudi, ki so prišli iz avstrijske Tirolske. Okužbo na koronavirus so sprva potrdili pri sedmih, ki pa ne kažejo bolezenskih znakov.
19.22
Janša: Nevarnost novega vala ni mimo
Premier Janez Janša je danes po obisku v UKC Ljubljana dejal tudi: "Zdaj po pogovoru z ljudmi, ki so tukaj na prvi bojni liniji, se še bolj zavedam, da nevarnost novega vala ni mimo. S tega vidika je treba biti še posebej pazljiv pri sproščanju nekaterih ukrepov. Je pa že zdaj jasno – tako na podlagi teh izkušenj, ki jih imamo mi, kot izkušenj drugih po Evropi, ki so ravnali pravočasno in so se odzivali pravočasno – da se bo veliko tega, kar danes razumemo kot zaustavitev javnega življenja, lahko vendarle postopoma tudi še pred koncem maja, morda kaj celo še pred koncem meseca aprila, začelo vračati v normalo."
{twitter}https://twitter.com/vladaRS/status/1246852939223904258{/twitter}
18.36
Zaradi koronavirusa v bolnišničnem zdravljenju več kot 100 bolnikov

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je danes zaradi covida-19 hospitaliziranih 51 bolnikov, od tega 14 v enotah intenzivne terapije. V Splošni bolnišnici Celje pa so imeli zjutraj hospitaliziranih 17 bolnikov s covidom-19, od tega pet na enoti intenzivne terapije. Med petimi na intenzivni terapiji v celjski bolnišnici je bil eden na respiratorju in eden na neinvazivni ventilaciji. V UKC Maribor, ki objavlja podatke za dan prej, je bilo v soboto hospitaliziranih 27 bolnikov, med njimi deset na intenzivnem zdravljenju. Odpustili so 27 ljudi, za posledicami bolezni pa sta umrla dva človeka, so objavili na Twitterju.
Bolnike s covidom-19 obravnavajo tudi na kliniki Golnik, od koder danes še niso sporočili podatkov o številu bolnikov.
Sicer pa je vlada danes sporočila podatke o stanju epidemije v soboto. Umrlo je še šest bolnikov s covidom-19, s čimer se je število smrtnih žrtev povzpelo na 28. Opravili so 655 testov, potrdili pa 20 novih primerov okužbe, kar pomeni, da se je število oseb s potrjeno okužbo povzpelo na 997. Hospitaliziranih je bilo 108 ljudi, od tega 31 na enotah intenzivne terapije, je na Twitterju navedla vlada.
{twitter}https://twitter.com/UKCMaribor/status/1246734597330808832{/twitter}

Anze Malovrh/sta
Andrej Petelinšek
Ziga Zivulovic Jr.
Arhiv
Nebojsa Tejic/sta
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta