(SPREMLJAMO) Spet skoraj vsak tretji test pozitiven, Kacin: Jasno je, da bodo morali nekateri ukrepi trajati dlje časa

M.R.
04.11.2020 10:44

V torek je bilo v Sloveniji potrjenih 2027 novih okužb s koronavirusom. Opravljenih je bilo 6311 testov, to pa pomeni, da je bil delež pozitivnih testov 32,11-odstoten, kar pomeni, da je bil precej višji kot v ponedeljek, ko je bil 25,6-odstoten.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Reuters

Včeraj je umrlo 29 pacientov s covid-19, v bolnišnicah po državi je hospitaliziranih 979 bolnikov, od tega jih je 158 na oddelkih intenzivne nege, je sporočila vlada na Twitterju. 

Govorec vlade za covid-19 Jelko Kacin je povedal, da reprodukcijsko število, ki pove, koliko drugih je okužil en okuženi, še naprej pada, "kar je dragocen in zelo spodbuden, predvsem pa je to zelo poveden podatek". Če je bilo reprodukcijsko število v sredini oktobra višje od 2, pa je v zadnjih dneh padlo na 1,14 (včerajšnji podatek). A kljub temu bo treba še naprej upoštevati in spoštovati samozaščitne ukrepe, opozarja Kacin.

Naštel je nekaj močnih lokalnih žarišč. V Beltincih je bilo včeraj potrjenih 30 novih okužb, v Murski Soboti jih je bilo 38, v Velenju 49, v Celju 48, v Slovenski Bistrici 29, v Brežicah pa 23. Več žarišč je še vedno na Gorenjskem. V Škofji Loki je bilo pozitivnih 49 testov, v Kranju 75, v Radovljici 21, v Domžalah 47, v Kamniku 39 in Mengšu 24. 

Na Obali izstopa Koper s 25 novimi okužbami, 11 jih je bilo potrjenih v Novi Gorici, je dodal Kacin. Včeraj je bilo potrjenih sedem vnosov virusa iz tujine. 

Glede na razvoj pri nas in po Evropi je jasno, da bodo morali nekateri ukrepi trajati dlje časa, je povedal Kacin in dodal, da bodo še mesec dni razmere ostale zelo resne, po tem pa nas najverjetneje čaka obdobje, ko bomo morali ostati zelo previdni, maksimalno odgovorni in ravnati preventivno. 

Tako kot smo zmogli v prvem valu, bomo zmogli tudi v drugem valu premagati epidemijo, je zatrdil. 

13:30

Tomaž Gantar: S hitrimi testi bomo poskušali uvesti redno testiranje zaposlenih v kritični infrastrukturi

S hitrimi antigenskimi testi na koronavirus želijo uvesti redno testiranje zaposlenih v kritični infrastrukturi, v največ 24 urah želijo test omogočiti tudi osebam z znaki bolezni ali stikom z okuženimi. Izvajalci lahko z nabavo teh testov že začnejo, glede na poizvedbo je možno več 10.000 testov naročiti v nekaj dneh, pravi minister Tomaž Gantar. Več -> TUKAJ.

12:30

(FOTO) V Hrastovcu izredno stanje: Širijo rdečo cono, zdrave stanovalce selijo v športno dvorano

V zavodu Hrastovec je okuženih že 41 stanovalcev in 20 zaposlenih. Rdečo cono povečujejo v depandanso C, od tam pa zdrave stanovalce selijo v športno dvorano Voličina. Več -> TUKAJ.

11:50

Kirurg, ki je zbolel za covid-19: To ni hec! Po nekaj dneh blagega poteka je pred dvema dnevoma ...

Na novinarski konferenci vlade je spregovoril kirurg Robert Carotta, ki je koordinator za covid bolnišnične postelje pri ministrstvu za zdravje in ki se je okužil z novim koronavirusom. Zato je zdaj doma v samoizolaciji. Več -> TUKAJ.

9:10

Andrej Vizjak pozitiven na koronavirus, kje se je okužil? Logar pozitiven tudi na drugem testu

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak je okužen z novim koronavirusom. Včeraj se je namreč testiral in danes so z ministrstva sporočili, da je bil test pozitiven. Vnovič je bil na testu pozitiven tudi zunanji minister Anže Logar. Več -> TUKAJ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta