Andrej Vizjak pozitiven na koronavirus, kje se je okužil? Logar pozitiven tudi na drugem testu

M.R.
04.11.2020 09:08

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak je okužen z novim koronavirusom. Včeraj se je namreč testiral in danes so z ministrstva sporočili, da je bil test pozitiven.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Vizjak med obiskom Maribora
Andrej Petelinšek

Minister Andrej Vizjak se sicer počuti dobro in ne kaže znakov okužbe. Do nadaljnjega ostaja v samoizolaciji, so dodali na ministrstvu. 

V samoizolaciji je bil sicer že od preteklega torka, pri tem pa na ministrstvu pojasnjujejo, da vira okužbe ni mogoče določiti. Po navedbah ministrstva se je najverjetneje okužil od žene, ki je bila na testu prav tako pozitivna in se je verjetno okužila na delovnem mestu v Splošni bolnišnici Brežice ob stiku z obolelimi. 

Vizjak pa ni prvi minister te vlade, ki se je okužil z novim koronavirusom. Pred dvema tednoma je bil pozitiven na testu tudi minister za zunanje zadeve Anže Logar. Govorec vlade Jelko Kacin je na novinarski konferenci danes povedal, da je bil Logar na ponovnem testiranju še vedno pozitiven. Sicer se počuti "relativno dobro", še dodaja govorec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta