(SPREMLJAMO) Včeraj 15 novih okužb s koronavirusom, vrata postopoma odpira vse več bančnih poslovalnic

A.L., STA
25.04.2020 07:34

Vlada je na včerajšnji dopisni seji spremenila odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih ter prepovedi gibanja izven občin. Vanj je vpisala namero, da upravičenost ukrepov preveri najmanj vsakih sedem dni, kar je od nje zahtevalo ustavno sodišče. Vlada je po seznanitvi s strokovno oceno posvetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje podaljšala veljavnost ukrepov v odloku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Robert Balen

15.40

Po umiritvi strasti v Ljutomeru jih znova razvnemajo v svetu zavoda

Po četrtkovem obisku ministra Tomaža Gantarja in umiritvi razmer v ljutomerskem domu starejših občanov, ko je vodstvo pristalo, da bo upoštevalo strokovna navodila bolnišnice, so strasti znova razvneli člani sveta zavoda. Eden od članov je namreč brez vednosti ostalih poslal sporočilo za javnost o domnevnih anonimkah in neresničnih trditvah.
13.30

V petek brez opaznejših skokov števila okužb po občinah 

V petek v nobeni od slovenskih občin niso zabeležili občutnejše rasti potrjenih okužb z novim koronavirusom. Občinam z najmanj eno potrjeno okužbo se je pridružila Gornja Radgona, tako da je takšnih zdaj skupaj 153, občin z dvema ali več potrjenimi okužbami pa je 110.

V raziskavi o razširjenosti koronavirusa odvzetih že več kot 900 vzorcev

Do danes so v raziskavi o razširjenosti novega koronavirusa v Sloveniji odvzeli že več kot 900 vzorcev. Kot kažejo zadnji podatki na spletni strani inštituta, so do 13. ure odvzeli 920 vzorcev, od 3000 povabljenih pa je vabilo do zdaj sprejelo 1308 oseb.
11.20

Včeraj 15 novih okužb

V petek je bilo na novi koronavirus testiranih 1161 oseb. Na novo okuženih je bilo 15 oseb, ena oseba pa je za posledicami bolezni covid-19 umrla, kažejo vladni podatki. Skupaj je zaradi novega koronavirusa umrlo že 81 bolnikov.
{twitter}https://twitter.com/vladaRS/status/1253980380408971264{/twitter}
Hospitaliziranih je bilo 77 oseb, od teh je 23 potrebovalo zdravljenje na intenzivni negi, štiri osebe pa so iz bolnišnice odpustili.
Doslej je bilo v Sloveniji opravljenih 48.179 testov na novi koronavirus, okužilo pa se je 1388 ljudi.
10.35

Vrata postopoma odpira vse več bančnih poslovalnic

Banke, ki so zaradi koronavirusa sredi marca začasno zaprle del bančnih poslovalnic in skrajšale delovni čas, napovedujejo postopno odpiranje poslovalnic in podaljševanje delovnega časa. Nekatere bodo to storile prihodnji teden, nekatere po prvomajskih praznikih, vse pa sledijo povpraševanju strank in priporočilom pristojnih institucij.
Prihodnji teden bo vrata odprlo več poslovalnic NLB. "V torek, 28. aprila, bomo poleg delujočih znova odprli vrata še 20 poslovalnic po državi ob upoštevanju strogih preventivnih zdravstvenih ukrepov. Skupno bo tako prihodnji teden od 8.30 do 13. ure odprtih 70 poslovalnic," so za STA povedali v NLB.

Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

S koronavirusom okuženi trije pripadniki Slovenske vojske na Kosovu

Portal 24 ur poroča, da so z novim koronavirusom okuženi trije pripadniki Slovenske vojske na Kosovu. Informacijo so za omenjeni portal potrdili tudi v Slovenski vojski. Vojaki se trenutno nahajajo v izolaciji v Prištini, dogovori za njihovo evakuacijo pa že potekajo, svojci okuženih vojakov so o tem obveščeni, poroča 24 ur.
8.25

Mozirski gaj bodo odprli virtualno

 Zaradi epidemije novega koronavirusa Mozirski gaj vrat za obiskovalce trenutno ne more odpreti, zato so se v Ekološko-hortikulturnem društvu Mozirski gaj odločili, da bodo park danes odprli virtualno. Zaposleni so se namreč po parku sprehodili s kamero in ustvarili video posnetek, ki ljubiteljem narave omogoča vsaj virtualni sprehod po parku.

Roman Čretnik

Starši si bodo nekoliko odpočili - začenjajo se prvomajske počitnice

Starši, ki so morali v šestih tednih izobraževanja na daljavo nuditi pomoč otrokom, si bodo lahko v prihodnjih dneh nekoliko odpočili. Začenjajo se namreč prvomajske počitnice, ki bodo trajale devet dni, vse do 4. maja. Kdaj bi se lahko učenci in dijaki znova vrnili v šolske klopi, bo sicer po napovedih ministrstva najverjetneje znano po praznikih.
Okoli 261.500 slovenskih šolarjev, med njimi je okoli 74.000 dijakov in 187.525 učencev, tokratne prvomajske počitnice doživlja nekoliko drugače. Zaradi epidemije koronavirusa so namreč od 16. marca zaprte vse vzgojno-izobraževalne ustanove, klasični sistem izobraževanja s fizično prisotnostjo v šolah pa je nadomestil pouk na daljavo.
7.25

Tudi med prazniki prepovedano zbiranje in prehajanje občinskih meja

Tudi v teh predprazničnih in prazničnih dneh ostaja v veljavi odlok, ki zaradi epidemije novega koronavirusa prepoveduje zbiranje na javnih krajih in prehajanje občinskih meja. Kot so napovedali na policiji, bodo spoštovanje prepovedi preverjali tudi pred in med prvomajskimi prazniki. Prirejanje piknikov v naravi ni dovoljeno, so ob tem pojasnili.

Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Uporabniki dnevnega centra tudi v času karantene aktivni

Sredi marca je epidemija koronavirusa zaprla tudi vrata društva TOTI DCA Maribor. "Prekinili smo izvajanje programov v dnevnem centru, enako so storili v DCA Ljubljana in DCA Koper. Vendar nismo prekinili aktivnosti, saj ima tri četrtine naših uporabnikov tudi e-pošto, v bazi pa imamo še več kot 400 e-mail naslovov obiskovalcev naših javnih dogodkov. Tako tudi v teh dneh poskrbimo za naše uporabnike in voditelje - prostovoljce, in sicer na daljavo," sporoča Marjan Holc, vodja centra. Več -> TUKAJ.
6.10

Vojna SMC in SDS na blagovnih rezervah

Na državnih blagovnih rezervah spopad za vpliv gospodarskega ministra Zdravka Počivalška in pro bono svetovalca Mitje Terčeta z bivšim direktorjem Antonom Zakrajškom in njegovo desno roko Ivanom Galetom, ki je sporne posle razkril javnosti. Več -> TUKAJ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta