(STANOVANJSKA STISKA) Samer, študent ekonomije: "Pripravljeni so mi bili oddati sobo. Potem pa sem povedal, da sem Sirec ..."

Klara Širovnik
27.11.2019 10:22
Samer je star 25 let, Sirijo je zapustil, ko jih je imel 19. Danes živi v Ljubljani. Pred nekaj meseci je diplomiral na ekonomski fakulteti, zdaj pa namerava še magistrirati. "Toliko let je že minilo, odkar sem zapustil Sirijo, da sem jih kar nehal šteti," pripoveduje. A Samerjevemu nenehnemu "preseljevanju" kar ni videti konca. Po tem, ko so mu priznali status begunca, je moral zapustiti azilni dom in si sam poiskati stanovanje. Preden se je sploh uspel dogovoriti za ogled sobe, je kontaktiral več kot 30 najemodajalcev. "Najprej so mi rekli, da bi sobo raje oddali študentu. Povedal sem jim, da sem študent. Potem so mi rekli, da nočejo oddati tujcu. Ko se nisem vdal, saj imam urejene vse dokumente, so prešli na direktne zavrnitve, češ da ne oddajajo beguncem, ker se nočejo ukvarjati z 'birokracijo'," opisuje zavrnitve lastnikov stanovanj.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iz stanovanja najemnike pogosto "izženejo" neprestano naraščujoče najemnine. "Vsoto je najemodajalec zvišal ob vsaki priložnosti," pravi Samer. 
Andrej Petelinšek

Sircem pa ne oddajamo

Pokliči me v ponedeljek, se bova slišala ...

Iz brezdomstva ti lahko pomagajo prijatelji 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta