"Stvari se izrazito zapletajo." Voditelju oddaje Studio City Marcelu Štefančiču ml. niso podaljšali pogodbe

Miha Raičevič Miha Raičevič
28.04.2022 13:22

Ena najbolj prepoznavnih tedenskih oddaj TV Slovenija očitno po približno 24 letih ostaja brez svojega branda - voditelja Marcela Štefančiča ml. Direktor televizije namreč njegove pogodbe ni podpisal, odgovorov za zdaj ni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matija Stepišnik

Vodstvo TV Slovenija ni podaljšalo pogodbe z voditeljem oddaje Studio City Marcelom Štefančičem ml. Ta se mu je iztekla konec marca, urednica oddaje Alenka Kotnik pa je za Večer povedala, da direktor TV Slovenija, funkcijo potem, ko Valentin Areh ni dobil podaljšanja pogodbe, opravlja zdaj kar generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough, ni podpisal nove pogodbe. 

Zakaj pogodba ni bila podpisana, za zdaj ni jasno, pravi Kotnikova in dodaja, da čaka na pojasnila odgovorne urednice informativnega programa na TV Slovenije Jadranke Rebernik, ki pa je zaradi dopusta zdaj neodzivna. Verjetno bo pojasnilo prišlo najhitreje šele 3. maja. 

A pozor, oddaja Studio City, ki je v predvolilnem času skoraj dva meseca ni bilo na sporedih, uradno zaradi predvolilnih soočenj in nekaterih drugih oddaj, je na sporedu že 9. maja. Urednica oddaje Alenka Kotnik je povedala, da je direktor podpisal pogodbi za dva honorarna sodelavca oddaje, ne pa tudi Štefančičeve. To ji je danes sporočila producentka oddaje. 

"Potem sem posredovala pri urednici. Poslala sem ji vprašanje, zakaj pogodba ni bila podpisana in ali bi jo bilo treba kakorkoli spremeniti. A nimam odgovora, ker je na dopustu," je pojasnila Kotnikova. "Ne vem, kaj to pomeni za našo prihodnjo oddajo 9. maja," dodaja.

Se nadaljuje izklapljanje?

"Očitno se nadaljuje to, kar se je dogajalo zadnja dva meseca, ko se je Studio City izklapljalo. To je nekaj podobnega, kar je vlada počela, ko je izklopila tudi STA tako, da ji niso podpisali pogodbe in ji dajali denarja, ampak STA je še naprej delovala," je povedal Štefančič, ki je prav tako danes izvedel, da njegova pogodba ni bila podpisana. 

Marcel Štefančič jr. studio city, rtv slovenija (foto: Adrijan Pregelj/rtvs)
Adrijan Pregelj/rtvs

Spomnil je, da je Areh že pred meseci zavrnil plačevanje kolumnistov v oddaji, zdaj pa da očitno želi vodstvo to narediti tudi z njim. Meni, da gre za hudo izsiljevanje Studia City. "Ne vem, kaj zares želijo," še dodaja. Ugiba, da ga morda želi vodstvo prisiliti, da bi rekel: "Zastonj pa ne bom delal." 

(Ne)načelnost: Ukinili so honorarje za kolumniste oddaje Studio city, na MMC jih po prihodu Pirkoviča izplačujejo po cenikih

"Stvari se izrazito zapletajo, kar pomeni, da kažejo izrazito sovražne naklepe," ocenjuje Štefančič, pri čemer pravi, da sam niti ne ve, ali je še voditelj oddaje, ali ne, ali ta sploh bo na sporedu ali ne, saj jim Rebernikova ni podala nobenih pojasnil. Ko se bo vrnila z dopustov, pa bo nova oddaja že v delu. "Očitno vodstvo politiko izklapljanja Studia City zdaj nadaljuje z drugimi sredstvi," še meni Štefančič, ki oddajo vodi od leta 1998.

Kotnikova pa pravi, da si oddaje brez Štefančiča ne predstavlja in da so v uredništvu zaradi nepodaljšanja pogodbe z njim zgroženi. "To je oddaja s konceptom, njen voditelj je brand oddaje," je zaključila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta