Telekom Slovenije uvršča programe v madžarski lasti višje v svoji shemi, Pop TV in Kanal A se selita nižje

M.R.
30.04.2021 15:27
V slovenskem telekomunikacijskem operaterju so pojasnili, zakaj uvajajo spremembe v shemi televizijskih programov, ki predvidevajo, da se programi Pro Plusa, ta je v lasti češke korporacije, selijo nižje, programi Planet TV in Nove24 pa se premikajo višje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Telekomunikacijski operater Telekom Slovenije s 24. majem uvaja nekatere spremembe za svoje naročnike. Med drugim se obetajo tudi manjše spremembe pri programski shemi. In nekatere je zbodlo v oči to, da se televizijska programa hiše Pro Plus (Pop TV in Kanal A) selita nižje in bosta dosegljiva šele z dvema pritiskoma na daljinskem upravljalniku, višje pa bosta programa televizije Nova24, ki bosta poslej dosegljiva z enim pritiskom.

Naročniki bodo tako morali enega najbolj gledanih programov Pop TV iskati na številki 11, prej je bil ta program na številki 4. Kanal A se s številke 8 seli na številko 12. Na 3. mestu v shemi ostaja Planet TV, ki ga je Telekom Slovenije prodal madžarski televiziji TV2. Na 4. mestu bo program Planet Plus, ki se tja seli s številke 21, Planet 2 pa bo na 5. mestu in se seli s številke 22. 

Precej višje pa prihajata tudi programa Nova24TV, ki bo po novem na 7. mestu (prej 17), Nova24TV 2 pa bo na osmem mestu (prej 18). In tudi televizija Nova24TV je glede na javno dostopne podatke v delnem madžarskem lastništvu. 

Na Telekom Slovenije smo poslali vprašanje, zakaj so nekatere programe prestavili nižje, in odgovorili so nam, da optimizirajo programsko shemo in posodabljajo programska mesta "za še boljšo uporabniško izkušnjo". Pri tem omenjajo še, da že več kot 100.000 uporabnikov za upravljanje TV-vsebin uporablja platformo, ki omogoča upravljanje z glasom in ne več s klasičnim daljinskim upravljalnikom. Lahko pa si programe naročniki nastavijo tudi poljubno preko spleta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta