Toplo vreme se poslavlja, tudi Slovenijo bodo konec tedna zajele bolj "zimske" temperature

STA
19.12.2019 13:21

Vremenoslovci za prihodnji teden napovedujejo ohladitev. Podobno topel december so nazadnje zabeležili leta 1989, a letošnje leto bo verjetno med najtoplejšimi v zgodovini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Še do sobote bo k nam z južnimi vetrovi pritekal afriško-sredozemski topel zrak. Od sobote pa se bo kroženje zraka nad Evropo spremenilo, nad območje Alp bo pritekal zrak iznad severnega Atlantika, ki bo postopno hladnejši, je obete za STA povzel meteorolog Brane Gregorčič z Agencije RS za okolje.
Konec tedna se bo zaključilo tudi deževno vreme, v prihodnjem tednu se obeta suho vreme z nižjimi temperaturami. Ob jutrih se bodo temperature gibale malo pod ničlo, več bo jasnine, jasno pa je, da bodo posledično večje tudi temperaturne razlike med jutri in dnevi.
Podobno toplo vreme so vremenoslovci v Sloveniji nazadnje zabeležili pred 30 let. Vendar so topla obdobja v zadnjem času postala pogostejša. Letošnje leto se bo zato gotovo uvrstilo med najtoplejša doslej.
Ob tem je meteorolog izpostavil, da se dvigovanje temperatur dogaja že nekaj let. Najtoplejša zima je bila tista na prehodu iz leta 2006 na 2007, najbolj vroče poletje pa smo Slovenci doživeli leta 2003. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta