Tudi Eva Irgl izstopila iz SDS: Odločitev za ta korak ni bila lahka, ampak nujna

M.R.
14.10.2024 12:28

Potem ko je pretekli teden iz največje opozicijske stranke SDS izstopil poslanec Anže Logar, je danes tudi poslanka Eva Irgl sporočila, da je izstopila iz stranke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Eva Irgl in Anže Logar sta se morala v državnem zboru presesti v zadnjo klop.
Jure Klobčar

"Danes sem po 20 letih izstopila iz članstva SDS," je Eva Irgl zapisala na družbenem omrežju Facebook. "Priznam, ob tem mi je tudi težko. Odločitev za ta korak ni bila lahka, ampak čutim, da je bila nujna. V meni je dozorela naravno," je dodala.

Svoj zapis je sicer začela z besedami: "Vsak nov začetek pride iz konca nekega drugega začetka." V nadaljevanju je tudi zapisala, da ujetost v žaljivo in sovražno atmosfero slovensko družbo že dolgo vleče navzdol in hromi potenciale. "Politična širina, raznolikost pogledov, pripravljenost na skupno iskanje najboljših rešitev pa nas lahko pelje navzgor," je poudarila. 

Na koncu pa je zapisala, da "globoko verjame" v pot, ki vzpodbuja politično širino v dobro Slovenije. Po njenih besedah prihaja čas, "ki bo presegel politiko konflikta 'dveh polov' in v prostor vnesel prepotrebno povezanost, ravnovesje in prijetnejše vzdušje".

To verjetno napoveduje, da se bo Eva Irgl pridružila svojemu poslanskemu kolegu Anžetu Logarju, ki je iz stranke SDS izstopil pretekli teden in napovedal, da bo oblikoval novo stranko, ki naj bi nastala na temeljih društva Platforma sodelovanja. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta