Upokojenci, pozor, pojavlja se spletno zavajanje glede pokojnin

Tanja Fajnik Milakovič Tanja Fajnik Milakovič
29.08.2023 13:24

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) opozarja, da gre za nedopustno širjenje lažnih informacij, ki uporabnike preusmerjajo na navedeno spletno stran z namenom pridobivanja večjega števila obiskov spletne strani

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

V preteklih tednih se je pojavilo več objav, natančneje spletnih pasic, na različnih spletnih straneh oziroma aplikacijah, ki bralce obveščajo, da se bodo pokojnine uskladile oziroma indeksirale v različnih mesecih, odvisno od časa objave (1. julija, 1. avgusta, sedaj že 1. septembra). Izbira oziroma potrditev takšne spletne pasice bralca preusmeri na spletno stran: TEDENSKE NOVICE. Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) opozarja, da gre za nedopustno širjenje lažnih informacij, ki uporabnike preusmerjajo na navedeno spletno stran z namenom pridobivanja večjega števila obiskov spletne strani.

Glede uskladitve pokojnin in drugih prejemkov zavod javnost ponovno obvešča, da je svet zavoda februarja sprejel sklep o redni uskladitvi pokojninskih in drugih prejemkov v višini 5,2 odstotka z veljavnostjo od 1. januarja 2023. Uskladitev je že bila realizirana pri izplačilu pokojnin in drugih prejemkov februarja. Skladno z zakonom o spremembah in dopolnitvah zakona o izvrševanju proračunov za leti 2023 in 2024 pa je predvideno, da se bo v letu 2023 upokojencem in prejemnikom nadomestil iz invalidskega zavarovanja v mesecu novembru 2023 in decembru 2023 zagotovilo izplačilo višjih pokojnin in prejemkov, in sicer bodo ta dva meseca višje za 1,8 odstotka od oktobrskih. Prav tako bo upokojencem in prejemnikom nadomestil iz invalidskega zavarovanja, ki so upravičeni do letnega dodatka za leto 2023, izplačan zimski letni dodatek v višini 40 odstotka izplačanega letošnjega letnega dodatka. Vse aktualne informacije o uskladitvah pokojnin in v zvezi s pokojninskim in invalidskim zavarovanjem so objavljene na uradni spletni strani zavoda www.zpiz.si.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta