Urška Klakočar Zupančič o svojem zapisu na Facebooku: "Marsikatero opozorilo Marka Potrča se mi je zdelo na mestu"

Klara Širovnik Klara Širovnik
03.05.2022 12:10

Izražanje mnenj na družbenih omrežjih je del trenutne politične realnosti. Na svojem Facebook profilu naj bi komunikacijo Marka Potrča, slovenske medijske osebnosti in nasprotnika ukrepov v času epidemije, zagovarjala Urška Klakočar Zupančič, ki naj bi postala predsednica državnega zbora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V volilnem štabu Gibanja Svoboda. 
Robert Balen

Podpredsednica stranke Gibanje Svoboda, ki je slavila nedavnih parlamentarnih volitvah, je o komunikaciji Marka Potrča na družbenem omrežju že pred časom zapisala: "Vsak si lahko misli svoje, ampak meni je taka retorika veliko bolj všeč kot Beović, Krek, Bregant, Kacin in veliki diktator Janša. Kaj je res? Ne vem. Zagotovo pa se imajo danes na Švedskem neprimerno lepše kot pri nas. Na koncu bomo verjetno vsi na istem (po številu smrti ipd.), samo da bomo mi še veliko, veliko časa res dihali na škrge, se soočali s hudo ekonomsko, socialno in psihološko krizo ter obžalovali, kaj smo storili otrokom. Prihodnost je nenazadnje njihova. Virus je pri nas dal polet zafrustriranim osebkom s kriminalno preteklostjo in željo po zatiranju vsega, kar jim stoji na poti. In, seveda, hudo potrebo po maščevanju. Mi smo kolateralna škoda. Nič več."

​Predsednica državnega zbora naj bi postala podpredsednica Gibanja Svoboda

Res je, da gre za osebni profil gospe Klakočar Zupančič. Ker pa bo najverjetneje postala predsednica državnega zbora, tudi njena osebna prepričanja bodo tako v prihajajočih letih sooblikovala vsakdan vseh Slovencev, smo nanjo naslovili naslednja vprašanja: 

- Ali gre res za vašo izjavo? Ali v primeru potrditve za njo še vedno stojite? 

- Se z ukrepi v času epidemije niste strinjali? Kaj natančno se vam je zdelo sporno? 

- Ali stojite za izjavami Marka Potrča, ki ga izpostavljate v zapisu? Ali bo komunikacija glede epidemije v času nove vlade bolj podobna komunikaciji Marka Potrča kot pa komunikaciji trenutne vlade? 

Odgovorila je takole: "Za svojimi besedam stojim. Menim, da se prejšnja koalicija ni primerno odzvala na pojav epidemije in da so bila sporočila, ki jih je pošiljala v javnost, nejasna, po nepotrebnem so se dnevno spreminjala, predvsem pa sprejeti odloki niso temeljili na zakonu. Marsikatero opozorilo Marka Potrča se mi je zdelo na mestu, ob tem pa poudarjam, da zaupam stroki in da tudi verjamem, da cepivo pomaga pri blažjem poteku bolezni. Nisem pa za obvezno cepljenje."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta