V Grosuplju vznemirilo obvestilo volilnega odbora, Državna volilna komisija zahtevala pojasnilo

Va
26.04.2022 11:29

Okrajne volilne komisije so dan po nedeljskih parlamentarnih volitvah ugotavljale izid glasovanja po pošti na območju Slovenije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Okrajne volilne komisije so dan po nedeljskih parlamentarnih volitvah ugotavljale izid glasovanja po pošti na območju Slovenije in ga vključile v še vedno delni izid. Ker pa so iz volilnih okrajev 1007 Tržič in 8002 Ormož prejeli manj kot deset glasovnic, bosta, tako nalagajo pravila tajnosti glasovanja, izid ugotavljali volilni komisiji volilnih enot Kranj oziroma Ptuj, so sporočili iz Državne volilne komisije (DVK). 

Rešene pa so nejasnosti z volišča na OŠ Brinje v občini Grosuplje. DVK je po vprašanjih, ki so se pojavila na twitterju, zahtevala poročilo okrajne volilne komisije. Prejeli so odgovor, da so podatki, ki jih je volilni odbor navedel v zapisniku o delu volilnega odbora in ugotovitvi izida glasovanja, pravilni in so bili tudi pravilno vneseni v računalniški sistem za vnos in izračun volilnih rezultatov. Napaka pa se je pripetila pri vpisu podatkov na obvestilo, ki ga volilni odbor po koncu glasovanja objavi na volišču.

Sodeč po zapisniku volilnega odbora je tudi v Brinju slavilo Gibanje Svoboda pred SDS. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta