V neurjih odkrivalo strehe, poplavljeni so bili stanovanjski objekti. Na Pohorju, na Celjskem, v Zasavju in Posavju možne poplave

M.R.
07.05.2021 16:55
Popoldne so se, kot so napovedovali meteorologi, padavine razširile nad večji del države. Ponekod so bili tudi močni nalivi. Na območju Borovnice. Ljubljane, Dola pri Ljubljani, Litije, Trbovelj, Zagorja ob Savi, Radeč in Hrastnika so imeli gasilci polne roke dela. Na Pohorju, na širšem celjskem območju in na območju Zasavja ter Posavja bi lahko poplavljale reke.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Sašo Bizjak

Uprava za zaščito in reševanje je že popoldne poročala, da je vodotok Trboveljščica ogrožal objekte na več lokacijah. Na delu so gasilci PGD Trbovlje-mesto. 

Zaradi obilnih padavin so ogrožene tudi stanovanjske stavbe v občini Zagorje ob Savi. Na delu so gasilci PGD Zagorje in PGD Loke. O večjem obsegu posledic močnih nalivov poročajo tudi iz občine Hrastnik.

Hudournik je danes popoldne ogrožal dva stanovanjska objekta v naselju Ohonica v občini Borovnica. Gasilci so na dveh mestih hudournik s tehničnim posegom preusmerili. Meteorna voda je oba objekta zalila. 

Z meteorno vodo si imeli težave tudi gasilci v Ljubljani, kjer je prodirala skozi streho enega objekta. Zalila pa je tudi pritlične prostore več stanovanjskih objektov.

V občini Dol pri Ljubljani je močan veter odkril streho zapuščenega stanovanjskega objekta, meteorna voda pa je vdrla v nekaj stanovanj tega stanovanjskega objekta. 

V naselju Kresnice v občini Litija je močan veter podrl nekaj dreves. Poleg tega je meteorna voda zalila tudi nekaj pritličnih prostorov stanovanjskih objektov, parkirišč in cest. O težavah poročajo tudi iz občine Radeče, v občini Hrastnik pa je meteorna voda ogrožala tamkajšnji zdravstveni dom. Gasilci so izčrpali vodo iz jaška in odmašili odtok ter tako omogočili odtekanje vode.

Prometnoinformacijski center opozarja voznike, naj ob močnih padavinah upoštevajo varnostno razdaljo in hitrost prilagodijo razmeram na cesti. Pozivajo jih, naj za boljšo vidljivost vklopijo tudi luči. 

Ponoči bo nehalo deževati

Meteorologi agencije za okolje (Arso) napovedujejo, da povsod po državi nehalo deževati ponoči. Jutri zjutraj pa bo ponekod po nižinah megla. Jutranje temperature bodo od 1 do 6, v alpskih dolinah malo pod 0, na Primorskem okoli 10 °C.

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, drugod občasno zmerno oblačno. Burja bo dopoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18, na Goriškem in ob morju do 20 °C.

V nedeljo bo pretežno jasno in čez dan topleje. Tudi v ponedeljek bo sončno in toplo, zapihal bo jugozahodni veter.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta