V ponedeljek potrjenih 112 novih okužb, ob koncu epidemije veljavni odloki ostajajo v veljavi

M.R.
15.06.2021 10:16
V ponedeljek je bilo s PCR testi v Sloveniji potrjenih 112 novih okužb s koronavirusom. Opravljenih je bilo 2330 PCR testov, kar pomeni, da je bil delež pozitivnih 4,8-odstoten.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Robert Balen

Poleg tega je bilo opravljenih še 39.801 hitrih testov. 

V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 122 bolnikov, od tega jih je 40 na oddelkih intenzivne nege. Dva pacienta sta umrla, so zapisali na spletni strani Covid-19 sledilnik. 

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov po današnjih podatkih znaša 132. S prvim odmerkom cepiva je bilo do danes cepeljenih 44,5 odstotka starejših od 18 let, z drugim odmerkom pa jih je bilo cepljenih 32 odstotkov, je danes tvitnila vlada. 

Državna sekretarja na ministrstvu za delo Mateja Ribič je povedala, da je bila v zadnjem tednu okužba s koronavirusom potrjena pri enem stanovalcu domov za starejše in pri dveh zaposlenih. 

Veljavni odloki od jutri še naprej v veljavi

Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar pa je povedal, da se s koncem epidemije, ta se izteče jutri, ne sproščajo vsi ukrepi za omejevanje širjenja koronavirusa. Vsi sprejeti odloki bodo v veljavi do izteka oziroma vnovičnega podaljšanja s strani vlade. Prebivalce Slovenije je prosil, naj jih še naprej upoštevajo, prav tako je prosil, naj upoštevajo tudi vsa priporočila. Tiste, ki se še niso cepili, je prosil, naj to storijo. 

Strokovna skupina pri ministrstvu za zdravje bo po njegovih osebah še naprej spremljala trenutno stanje in bo, če bo zaznala spremembe v epidemiološki situaciji, tudi ustrezno ukrepala. 

Dodatke k plači bodo še naprej prejemali tisti zaposleni v javnem sektorju, ki so v neposrednem stiku z bolniki s covidom-19. Ti bodo tako še naprej prejemali do 30 odstotkov dodatka na plačo, je povedal Vindišar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta