V Sloveniji v nedeljo s PCR testi potrjenih 244 novih okužb, v bolnišnicah 735 bolnikov s covid-19

M.R.
15.02.2021 10:21
V nedeljo je bilo v Sloveniji s PCR testi potrjenih 244 novih okužb na koronvirus. Opravljenih je bilo 1274 PCR testov, kar pomeni, da je bil delež pozitivnih 19,2-odstoten, poroča spletni portal Covid-19 sledilnik.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Andrej Petelinšek

Včeraj je bilo opravljenih tudi 9127 hitrih antigenskih testov. Od sobote dalje se vsi pozitivni hitri testi preverjajo še s PCR testi. 

Vlada pa je na Twitterju še sporočila, da je bilo včeraj v bolnišnicah 738 pacientov s covid-19, od tega jih je bilo 135 na oddelkih za intenzivno nego. Govorka vlade za covid-19 Maja Bratuša je dejala, da število pacientov v bolnišnicah počasi upada. 11 pacientov je umrlo. Povprečje novih okužb v zadnjih sedmih dnevih je 822. 

14-dnevna incidenca okužb na 100.000 prebivalcev za Slovenijo znaša 610. Najslabšo incidenco ima obalno-kraška statistična regija (728), najboljšo pa zasavska (504) in savinjska regija (523).

Komu se ni treba testirati?

Od danes so lahko na podlagi vladne odločitve odprte vse trgovine v državi, pogoj za obratovanje pa je redno tedensko testiranje zaposlenih na koronavirus. Državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte se je zaradi obveznega hitrega testiranja zahvalila vsem zdravstvenim delavcem in tudi vsem, ki se bodo morali zaradi predpisov tesirati. 

Dejala je, da se vsem, ki so že prejeli dva odmerka cepiva, ni treba testirati. Prav tako se ni treba cepiti tistim, ki so covid-19 že preboleli, a ne več kot pred šestimi meseci. To lahko izkazujejo z zdravnikovim potrdilom, lahko pa ga prevzamejo tudi na portalu zVEM in se tem ne obremenjujejo družinskih zdravnikov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta