V stranki SAB protestirajo zaradi izjav predsednika programskega sveta Petra Gregorčiča

STA, M.R.
01.04.2022 15:16

V SAB so na generalnega direktorja RTVS naslovili pismo, v katerem ga sprašujejo, kako bo prepričanje predsednika programskega sveta RTVS Petra Gregorčiča o SAB vplivalo na predvolilna soočenja in poročanje RTVS o SAB.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik Programskega sveta RTV Slovenija je Peter Gregorčič
Adrian Pregelj/RTV Slovenija

Peter Gregorčič je na sredinem predvolilnem soočenju na Planet TV izrazil upanje, da stranki SAB na volitvah ne bo uspel preboj v DZ.

Jernej Pavlič in Alenka Bratušek
Robert Balen

V stranki SAB v javnem pismu generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Andreja Graha Whatmougha sprašujejo, če bo RTVS zaradi osebnih prepričanj Gregorčiča lahko ostala neodvisna in bo SAB v predvolilnih soočenjih in predvolilnem programu omogočala enako izrabo programskega časa. "Ali bomo zaradi osebnega prepričanja predsednika programskega sveta deležni medijskih blokad," se je v izjavi spraševal generalni sekretar SAB Jernej Pavlič.

Po njegovem mnenju izjava Gregorčiča dokazuje, da se je SAB zadnji dve leti borila proti avtoritarni državi in politikam aktualne vlade, ki "so kopija madžarskih politik".

Predsednica SAB je ob tem izjavo Gregorčiča označila za nedopustno in neskladno z zakonom o RTVS. "V stranki nas skrbi, da lahko na tej radioteleviziji pričakujemo še marsikaj, da bi se uresničile želje tistim, ki so jo ugrabili," je dodala.

Pavlič je poudaril, da v SAB odgovor Graha Whatmougha pričakujejo do prihodnjega tedna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta