V Trbovljah vlado pričakali protestniki, skušali so vdreti v dvorano, kjer so bili ministri

STA, M.R.
28.09.2021 19:36
Pred začetkom nocojšnje javne tribune o razvoju zasavske regije v Delavskem domu Trbovlje ob obisku vlade v regiji je civilna družba pred domom pripravila protivladni protest. Več sto zbranih na protestu z glasnimi vzkliki zahteva odstop vlade Janeza Janše. Skušali so priti v dvorano, v katero vstopajo ministri, a jim je policija to preprečila.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Protestniki so prinesli transparente, s katerimi so med drugim Janši odrekli gostoljubnost in se izrekli proti privatizaciji, z vzkliki pa oblast naslovili z lopovi in mafijo.

Shod varuje precejšnje število policistov.

Trbovlje, ko jih obišče JJ. :)

Objavil/a Primož Siter dne Torek, 28. september 2021

Med protestniki je tudi poslanec Levice v DZ Primož Siter, ki je bil izvoljen v volilnem okraju Trbovlje. Kot je zapisal že pred protestom, Zasavje ni bilo nikoli dobrodošlo na urniku premierja Janše, zato tudi Janša ni dobrodošel v Zasavju. Opozoril je, da v Zasavju še vedno prednjačijo pri brezposelnosti in kroničnih obolenjih, beg možganov je pri njih najhitrejši, okoljska vprašanja ostajajo odprta. Vprašanje sanacije in monitoringa degradiranih površin Rudnika Trbovlje-Hrastnik prav tako. Epidemija je stiske ljudi v Zasavju le poglobila, a vlada ostaja tiho, je zapisal. Za Večer je Siter poudaril, da stranka Levica ni organizator protesta, so se ga pa udeležili s člani lokalnega odbora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta