Vabljeni na zmenek z Evropo 9. maja ob 20. uri na TV SLO 2

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
05.05.2021 11:46
Dan Evrope pri vas doma
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oddaja Dan Evrope pri vas doma vabi na popotovanje z dobrimi evropskimi glasbenimi uspešnicami. (foto: Arhiv Naročnika)
Arhiv Naročnika

Bliža se 9. maj in z njim dan Evrope, ko se simbolno spominjamo ideje združevanja držav v Evropsko unijo. Oddaja Dan Evrope pri vas doma vabi na popotovanje z dobrimi evropskimi glasbenimi uspešnicami v izvedbi znanih slovenskih glasbenikov in ob spremljavi simfoničnega orkestra popeljala po Evropi. V nedeljo, 9. maja, vas ob 20. uri vabimo na TV Slovenija 2, ko nas bodo ustvarjalci z glasbo spomnili na vrednote miru in solidarnosti med evropskimi narodi.

V oddaji bodo nastopili Simfonični orkester Radia Slovenija, Matevž Šalehar - Hamo, Boštjan Gombač, Lara Love, JAMirko, Aleksandra Ilijevski in drugi znani slovenski izvajalci v novi glasbeni preobleki. Iz pa Bruslja se bo oglasila Mojca Mavec, ki bo z gosti govorila o konferenci o prihodnosti Evrope. O izzivih, s katerimi se soočamo Evropejci, pa bo spregovoril tudi evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič

Več informacij o dogodku, ki ga skupaj pripravljata Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Radiotelevizija Slovenija najdete na strani www.ec.europa.eu/slovenia.

Ponovitev oddaje bo v soboto, 15.maja, ob 18. uri na 2. programu Televizije Slovenija.

Informacije o Evropski uniji v vaši soseščini

Dan Evrope pa bodo obeležile tudi točke EUROPE DIRECT, ki ljudi v lokalnem okolju brezplačno informirajo o Evropski uniji, odgovarjajo na vaša vprašanje ter svetujejo glede pravic, ki jih imate kot državljani EU. 

Z mesecem majem začne delo nova generacija točk EUROPE DIRECT 2021-2025, ki se vam bo ob dnevu Evrope virtualno predstavila in vas povabila, da se pridružite njihovim aktivnostim.

Več informacij najdete na: www.europedirect.si.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.