Včeraj potrjenih 82 okužb, največ v Ljubljani in Mariboru. Špela Horjak izpostavila tri žarišča v državi.

A.L., STA
15.09.2020 10:40

V ponedeljek so v Sloveniji opravili 2247 testov na okužbo z novim koronavirusom, 82 jih je bilo pozitivnih, je vlada objavila na Twitterju. V bolnišnici se zdravi 50 bolnikov s covidom-19, deset jih potrebuje intenzivno zdravljenje, od tega jih devet diha s pomočjo ventilatorja. Eno osebo so iz bolnišnice odpustili, umrl ni nihče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Andrej Petelinsek

Doslej je bilo v Sloveniji opravljenih 185.220 testov na okužbo z novim koronavirusom. Skupaj so okužbo potrdili pri 3831 ljudeh. Trenutno je aktivno okuženih 907 oseb, zaradi covida-19 je v Sloveniji doslej umrlo 135 bolnikov.
{twitter}https://twitter.com/vladaRS/status/1305784805796319237{/twitter}
Največ okužb so v ponedeljek potrdili v Ljubljani (17) in v Mariboru (11), kažejo podatki NIJZ, ki jih objavlja spletna stran Sledilnik za covid-19. Po tri okužbe so potrdili v občinah Braslovče, Pivka in Domžale. Po dve v Kranju, Ilirski Bistrici, Kungoti in Pesnici. Po eno okužbo pa v Celju, Žalcu, Slovenski Bistrici, Kamniku, Medvodah, Igu, Tišini, Turnišču, Jesenicah, Račah-Framu, Slovenskih Konjicah, Škofji Loki, Borovnici, Kopru, Novi Gorici, Postojni, Ajdovščini, Kočevju, Gornji Radgoni, Logatcu, Metliki, Šenčurju, Beltincih, Dornavi, Šmartnem ob Paki, Vranskem, Cerknici, Cerknem, Divači, Dobrepolju, Dobrovniku, Izoli, Križevcih, Markovcih, Mozirju in Vitanjah.

Okužbe na policijski postaji Vič

Sicer pa posamične primere okužb med zaposlenimi beležijo tudi na Policijski postaji Ljubljana Vič. Kot so za STA pojasnili na ljubljanski policijski upravi, je bila določenemu številu zaposlenih odrejena karantena. V sodelovanju s pristojnimi ustanovami za varovanje zdravja so izvedeli vse ukrepe za preprečitev nadaljnjega širjenja okužbe. Delo na policijski postaji so organizirali tako, da poteka nemoteno, poskrbeli so tudi za varovanje zdravja tako ostalih policistov kot strank, so zatrdili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta