Večer je v postopku prodaje

DR
20.07.2021 20:31
Lastnika Večera sta začela formalne postopke za prodajo medijske hiše. Do zaključka postopkov podrobnosti ne komentirata, neuradno je kupec lastnik več slovenskih medijev in tiskarne Martin Odlazek.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podrobnosti o prodaji Večera bodo znane v prihodnjih tednih.
Sašo Bizjak

Kot je razbrati tudi iz javnih evidenc, nameravata sedanja lastnika Večera Uroš Hakl in Sašo Todorovič iz podjetja Časnik Večer na novo podjetje Večer mediji prenesti založniško dejavnost skupaj z zaposlenimi in ga nato prodati. Ker postopki še trajajo, lastnika prodaje ne želita komentirati, dokler se ne sestane svet delavcev, sklican v petek prihodnji teden. Tudi direktor Večera Miha Klančar je povedal, da bo več podrobnosti znanih takrat.

"Zaposleni na Večeru še nismo bili uradno seznanjeni s prodajo medija, zato za zdaj informacije pridobivamo le preko javno dostopnih objav in objav v medijih. Konkretna pojasnila o prodaji novemu lastniku pričakujemo v najkrajšem možnem času," so v skupni izjavi zapisali predstavniki aktiva novinarjev pri DNS, sindikatov in uredništva.

Družba Časnik Večer se je za izčlenitev in prodajo premoženja, ki se pretežno nanaša na dejavnost založništva, odločila iz strateško-poslovnih razlogov, piše v delitvenem načrtu, včeraj objavljenem na spletnih straneh Ajpesa. Izčlenitev se bo izvedla na dan 31. avgust, dan pozneje ustanovljena nova družba pa se bo predvidoma imenovala Večer mediji. Prevzela bo del premoženja družbe Časnik Večer ter s tem povezane obveznosti in pravice ter 94 zaposlenih, je razvidno iz delitvenega načrta. Družba Časnik Večer v lasti družbe 2HT invest naj bi poslovala še naprej, a pod novim imenom, to je T2H s sedežem v Ljubljani.

"Prepričani smo, da je Večer verodostojen in profesionalen medij, eden od stebrov novinarstva tako v nacionalnem kot lokalnem okolju, zato potrebuje odgovornega lastnika s strategijo in vizijo razvoja ter s tem tudi vnaprej neodvisno uredništvo, zavezano javnosti. Kako je oziroma bo postopek prodaje izpeljan in kakšne bodo posledice prodaje, v tem trenutku težko presojamo, saj je odprtih (pre)več vprašanj. Pričakujemo tudi največjo možno mero transparentnosti prodaje in odgovornosti do zaposlenih kot tudi do naših bralcev," so sporočili predstavniki zaposlenih.

Po neuradnih, a zanesljivih podatkih je kupec Večera iz kroga medijskega lastnika Martina Odlazka, ki preko povezanih podjetij obvladuje več slovenskih medijev, od radijskih postaj do regionalnih časopisov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta