(VIDEO) Neurja s točo povzročala težave po državi, največ škode na avtomobilih in hišah

A.L.
12.06.2019 07:22

Lokalna neurja s točo so v torek zvečer zajela predvsem južni del Slovenije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Neurja s točo so včeraj popoldne in zvečer povzročala številne preglavice po vsej državi. Tudi na cestah. Kranjski policisti so sporočili, da je na gorenjski avtocesti med Kranjem in Jesenicami padala toča, zaradi česar so vozniki ustavljali na odstavnem pasu, pod viadukti in v predorih ter s tem močno ogrožali varnost.
Ponekod po državi, denimo na Starem trgu ob Kolpi na jugovzhodu Slovenije, naj bi toča dosegala celo ekstremen premer. "Ne pozabimo, da je od ekstremno debele toče v Beli Krajini minilo natanko leto in 3 dni," je poročal portal Neurje.si. Sicer pa so o toči poročali tudi v Ljubljani, največ težav je bilo na jugu države.
{facebookpost}https://www.facebook.com/severeweatherEU/videos/729583487458075/{/facebookpost}
Močan veter in nalivi so nekaj dela povzročili tudi na vzhodu države. Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so morali gasilci posredovati v Rogaški Slatini, v Vojniku pri Celju, kjer je zaradi udara strele zagorel vrh smreke. Zvečer je v občini Kidričevo močan veter podrl drevo na cesto, gasilci so morali dvakrat posredovati tudi v žalcu.
{facebookpost}https://www.facebook.com/StormchasersSlovenija/posts/2159463724175933{/facebookpost}
So pa padavine poskrbele za nekoliko bolj sveže temperature. Če je bilo včeraj v Ljubljani ob 13. uri še 30 stopinj Celzija, je s padavinami temperatura do 18. ure padla na vsega 21 stopinj Celzija. Na Jesenicah so ob 18. uri namerili 19 stopinj Celzija, na Bledu pa toliko kot v Ljubljani. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta