(VIDEO) Šarec: "Resnica je nekje vmes, ni bilo tako brutalno." A Kralj ne bo več generalni sekretar LMŠ

Uroš Esih Uroš Esih
29.08.2019 13:02

Neuradne koalicijske ocene okoliščin in posledic afere, ki jo je največji vladni stranki LMŠ zakuhal njen, zdaj že bivši generalni sekretar Brane Kralj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brane Kralj (levo), generalni sekretar LMŠ, ki je kadroval nekoliko bolj po domače, kot so to počeli predhodniki največjih koalicijskih strank.
Andrej Petelinšek

Napaka, ki bi se Kralju prej ali slej zgodila. Oglasil se je Šoltes

Uradni odzivi na etično sporno kadrovanje generalnega sekretarja največje vladne stranke LMŠ Braneta Kralja so zaenkrat skopi, bolj se koalicijski partnerji razgovorijo neuradno. Gre za napako, ki bi se Kralju prej ali slej zgodila, je slišati iz koalicijskih vrst, kjer nekateri po tiho priznavajo, da je bilo politično kadrovanje v državnih podjetjih vedno prisotno, a da na tako zelo domač in neposreden način, kot si ga je privoščil Kralj, pa vendarle ne. Modus operandi političnega kadrovanja v prejšnjih vladah je bil takšen, da so vedno potekala na štiri oči v živo, brez telefonov. Kralj pa si je celo privoščil, da je predsednico nadzornega sveta Uradnega lista Ireno Prijović poklical po telefonu. Očitno prvi operativec LMŠ ni vedel, kdo je gospa in na kakšen način je povezana z Borutom Jamnikom, ki je "naravni sovražnik" predsednika vlade Marjana Šarca, opozarjajo koalicijski viri. Jamnik je predsednik Združenja nadzornikov Slovenije, katerega direktorica je prav Prijovićeva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta