Vikend prinaša precej sonca, toplo bo. Za prihodnji teden se omenjajo temperature blizu rekorda

A.L.
19.02.2021 19:22
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Ponoči bo na Primorskem in Notranjskem oblačno in megleno, drugod bo precej jasno. Ponekod po nižinah lahko nastane nekaj megle. Jutranje temperature bodo od 1 do 6, v severni Sloveniji do -3, ob morju okoli 8 °C, poročajo na Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO). 

V soboto bo v zahodni, južni in delu osrednje Slovenije pretežno oblačno, drugod bo prevladovalo sončno vreme. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15 °C.

Tudi v nedeljo in ponedeljek ne bo večje spremembe. Več oblačnosti bo na zahodu in jugu ter več sonca na severu in vzhodu Slovenije. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

V torek bo pretežno jasno in čez dan še topleje, še piše ARSO.

Prihodni teden blizu rekordov

Na portalu Vreme 24/7 pa so zapisali, da bodo naši kraji postopno prišli pod vpliv afriško-sredozemskega anticiklona, ki nam bo ob koncu tedna poleg visokih temperatur prinesel tudi veliko sončnega vremena, le na Primorskem in Notranjskem se bo zaradi vpliva hladnega morja marsikje zadrževala megla ali nizka oblačnost. "Temperature bodo iz dneva v dan višje," napovedujejo in dodajajo, da se bo v prvi polovici prihodnjega tedna lahko lokalno ogrelo tudi nad 20 °C, kar je blizu rekordov za ta čas. "Neobičajno toplo vreme bodo v prihodnjem tednu imeli v večjem delu Evrope. Marsikje bodo temperature presegle dolgoletno povprečje za več kot 10 °C," še pravijo na Vreme 24/7. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta