Vlada zamenjala še dva člana sveta zavoda celjske bolnišnice

Gordana Possnig Gordana Possnig
29.09.2022 07:55

Ob aferi ob zamenjavi identitete bolnikov v celjski bolnišnici se nadaljujejo menjave vladnih članov. Naslednja seja sveta zavoda predvidoma prihodnji teden, vodstvo se bo popoldne odzvalo na aktualne dogodke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjska bolnišnica se sooča z afero, ne prvo v zadnjih letih.
Gordana Possnig

Vada je na sredini seji po neuspešnem glasovanju za razrešitev vodstva celjske bolnišnice na izredni seji sveta zavoda minuli teden razrešila še dva od petih svojih članov, in sicer Andreja Klasinca in Primoža Stošickega. Do zapleta, ki je prinesel nove člane sveta zavoda, je prišlo, kot smo že poročali, ker za ponujeni odstop poslovnega direktorja Aleksandra Svetelška in strokovnega direktorja Radka Komadina ob aferi ob zamenjavi identitete bolnikov v bolnišnici 6. septembra ni glasovalo dovolj njihovih članov. Tako je vlada doslej zamenjala že tri od petih svojih članov sveta zavoda, ob njiju še Mitjo Pirmana. Namesto Pirmana je imevala Tomaža Subotiča, Mojca Kert in Petra Mencigar Cvar pa sta zamenjali Andreja Klasinca, ki je minuli četrtek sam odstopil z mesta predsednika, in Primoža Stošičkega, ki je upravičeno zamujal na sejo, ker je zaradi pometne nesreče obtičal v prometu. Člani so bili imenovani sicer na predlog zdravstvenega ministra Danijel Bešič Loredana, ki je ob izbruhu afere zahteval takojšen odstop vodstva celjske bolnišnice.

Vlada bi morala sicer o zamenjavi Klasinca in Stošickega razpravljati že minuli petek, a je takrat točko umaknila z dnevnega reda, ker naj bi nekateri člani Gibanja Svoboda nasprotovali imenovanju Tadeja Hata v svet celjske bolnišnice. Ministrstvo za zdravje je v torek sporočilo, da je na Policijsko upravo Celje podalo kazensko ovadbo zoper neznane storilce zaradi suma kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja in nevestnega dela v službi. V eni izmed slovenskih bolnišnic je sicer v nedeljo umrl še drugi od zamenjanih bolnikov. Še vedno pa ni znano, kaj je pokazala obdukcija ob nejgovi smrti, ali je morebiti kakorkoli povezana tudi z zdravljenem v celjski bolnišnici.

Novoimenovani vladni člani in izpopolnjena vladna kvota v svetu zavoda bo verjetno prispevala k temu, da se bo prihodnji teden spet sestal svet zavoda bolnišnice. Seja je bila sicer predvidena že ta teden, a je bila preklicana prav zaradi zapletov ob imenovanju vladnih članov. Bo pa že to popoldne izjava vodstva v bolnišnici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta