Vnos angleškega seva v Slovenijo: Državljan Kosova je v Belgiji pomotoma dobil negativni test

27.01.2021 14:01
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna.
Andrej Petelinšek

Tujec, ki je sredi januarja iz Kosova prek Slovenije potoval v Belgijo, kjer je na začasnem delu, je bil v Belgiji nato napoten na testiranje in je dobil dve potrdili. Na prvem  potrdilu je bil podatek, da je njegov test negativen. Dan kasneje pa so pristojni izdali novo potrdilo, da je bilo prvo pomota in da je njegov test na koronavirus v resnici pozitiven. Obe potrdili je izdala ista belgijska organizacija in sta pristni, so sporočili kranjski policisti, ki preverjajo ta vnos angleškega seva v Slovenijo.

Na kakšen način in ali je bil tujec seznanjen z drugim potrdilom, torej pozitivnim, policija še preverja. 23. januarja se je ta oseba potem prek Slovenije vračala nazaj na Kosovo. Kranjski policisti so tujca odkrili v Kranju, ko je v okviru tranzita sam čakal na nadaljnji prevoz.

Do sedaj ni bilo ugotovljeno, da bi bil po izdanem pozitivnem rezultatu v stiku s kom v Sloveniji. So pa kranjski policisti italijanskim varnostnim organom posredovali podatke o vozniku, s katerim se je pripeljal do Slovenije.

Državljan Kosova, ki ima v Sloveniji urejen status tujca, je bil nameščen v karanteno. Do sedaj policisti v njegovem ravnanju niso ugotovili znakov uradno pregonljivih kaznivih dejanj.

Je pa policija včeraj obravnavala poskus izmikanja odreditvi karantene. Dopoldan so v Slovenijo s  pretečenim potrdilom o negativnem testu poskušali vstopiti trije državljani Kosova z urejenim statusom v Sloveniji. Ker niso izpolnjevali  pogojev za vstop brez karantene, so se prostovoljno vrnili v Avstrijo.

Eden od njih pa je dve uri pozneje poskušal še enkrat priti v Slovenijo, tokrat z avtobusom. Policisti so mu odredili karanteno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta