Vsi trgovci podražili dizel, cena rezervoarja pri najdražjih presegla 60 evrov

Gr.G.
04.05.2021 13:33
Maloprodajne cene 95-oktanskega bencina se pri štirih prodajalcih niso spremenile, pri dveh pa. Izračunali smo razliko med najcenejšim in najdražjim prodajalcem.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Vseh šest prodajalcev naftnih derivatov, ki jih spremljamo (Petrol, MOL, OMV, Avanti, Agas Maribor in Discont Oil), so od minulega tedna povišali maloprodajno ceno dizelskega goriva. Večina sicer zgolj za 1 cent po litru, razen ponudnika MOL, ki se je odločil za podražitev v višini 1,1 centa, a to je bilo dovolj, da je cena 50-litrskega rezervoarja pri nekaterih presegla 60 evrov. Najceneje bodo vozniki dizel natočili pri Discont Oilu (58,2 evra za rezervoar), najdražji pa je s 60,45 evra rezervoar pri OMV. 2,25 evra lahko prihranite, če izberete bencinski servis z najugodnejšo ponudbo.

Maloprodajne cene 95-oktanskega bencina se pri štirih prodajalcih niso spremenile, za 0,5 centa na liter je ceno povišal Petrol, za 0,6 centa jo je spustil Discont Oil. Pri slednjem je znesek, ki ga bodo morali vozniki odšteti za rezervoar bencina, najnižji - 56,95 evra. Najdražji bencin trenutno ponujata MOL in OMV. Pri omenjenih boste morali za 50 litrov bencina odšteti 58,95 evra, kar je okrogla 2 evra več kot pri najcenejšem ponudniku.

Tako bo do naslednje spremembe, aktualne cene pa lahko kadarkoli preverite na spletni strani goriva.si

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta