Z Brnika bo spet mogoče leteti v Pariz: Vrača se letalski prevoznik Air France

Gregor Grosman
05.03.2021 11:20
Po več kot letu dni naj bi povezavo med Zürichom in Ljubljano ponovno vzpostavil tudi Swiss International Air Lines.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Air France je že letel z Brnika.
Fraport Slovenija

Od jutrišnje sobote naprej bo Brnik spet povezan s Parizom. Z leti v francosko prestolnico se vrača prevoznik Air France, so sporočili s Fraporta Slovenija, ki upravlja z ljubljanskim letališčem. Sprva bodo poleti na voljo enkrat tedensko, in sicer ob sobotah, ob ugodnih razmerah pa prevoznik napoveduje povečanje frekvenc letov v poletni sezoni (ta se začne 28. marca) na petkrat tedensko.

"Po štirih mesecih bomo na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana spet pozdravili prevoznika Air France. Z letenjem je prenehal 6. novembra 2020, ob zaostrovanju ukrepov zaradi pojava drugega vala epidemije virusa covid-19," je zapisano v sporočilu za javnost. Prihod letala iz Pariza na ljubljansko letališče bo na sporedu vsako soboto ob 11:45, odhod proti pariškemu letališču Charles de Gaulle pa ob 12:20.

"Čeprav letalski potniški promet zaradi negotove epidemiološke situacije ne le pri nas, temveč globalno, okreva veliko počasneje kot sprva pričakovano, se ponudba letov z ljubljanskega letališča vztrajno povečuje," dodaja upravljalec letališča, ki ga veseli, da se kljub trenutno še ostrim omejitvam k njim vrača Air France. Pojasnjujejo, da bo kriza letalska potovanja nedvomno močno preoblikovala, a "vrnitev velikih prevoznikov na slovenski trg v obstoječih razmerah lahko razumemo kot pozitiven signal, da se bodo takoj, ko bo mogoče, vrnili tudi ostali."

Air France se bo pridružil štirim rednim prevoznikom, ki trenutno ponujajo lete z ljubljanskega letališča. To  so Lufthansa v Frankfurt, Air Serbia v Beograd, Turkish Airlines v Istanbul in Aeroflot v Moskvo. "Upamo, da bodo epidemiološke razmere čim prej omogočile, da se na ljubljansko letališče vrnejo še drugi redni letalski prevozniki, ki so pred epidemijo leteli k nam. Ob ugodnih razmerah za ponovno oživitev počitniškega turizma se nadejamo, da bo v večjem obsegu kot preteklo poletno sezono stekel tudi čarterski promet," tako Fraport Slovenija.

Robert Balen

Spletni portal ExYu Aviation medtem piše, da namerava po več kot letu dni povezavo med Zürichom in Ljubljano ponovno vzpostaviti tudi Swiss International Air Lines. Prvi let naj bi izvedli 28. marca, letalo Embraer 190 pa naj bi mesti odtlej povezoval vsak dan. Predvideno je, da bodo letala iz Švice proti Sloveniji poletela v popoldanskem času, razen ob nedeljah, ko bo let izveden zjutraj. Spletni portal navaja, da bodo skupno v poletni sezoni izvedli 218 letov (v obe smeri), kar pomeni skupno kapaciteto sedežev 24.429. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta